vrijdag 9 juni 2006

Bewogen

Voor Beatlefans was het deze week een bewogen week. Allereerst was er natuurlijk het trieste nieuws dat Billy Preston was overleden. De link hiernaast is naar het gehele verhaal op nu.nl, maar daar staat natuurlijk weer een fout in.

Quote:"Preston werd wel de vijfde Beatle genoemd, omdat hij keyboard speelde op verscheidene albums van de Britse popgroep The Beatles."

Dit is natuurlijk pertinent onjuist! Billy Preston was in 1969 slechts 22 jaar toen hij door George Harrison uit werd genodigd om mee te spelen op een album dat ze toen aan het opnemen waren. Het project heette destijds "Get Back" en werd ook gevolgd door een filmploeg. Maar de spanningen binnen de groep waren zo groot, dat de leden van de groep nauwelijks met elkaar communiceerden en als ze dat dan wel deden was het allemaal niet echt vleiend. George had van de sessies voor The White Album in 1968 geleerd dat als je een gast meeneemt, toen Eric Clapton, mensen zich beter gaan voordoen dan ze werkelijk zijn. Immers, je moet toch wel een hele botte l*l zijn als je nog steeds vervelend bent in het gezelschap van iemand buiten de groep. Zo kwam Billy Preston dus op een gegeven moment in beeld en ook op de plaat die in 1970 uitkwam onder de titel "Let it be". Eerlijk gezegd weet ik niet goed waarom Billy Preston de eer had om de studio met the Beatles te delen, maar hij heeft het zeker niet slecht gedaan.
Trouwens, de titel 5e Beatle valt eerder te beurt aan drie anderen: producer George Martin of de eerste drummer Pete Best (te veel eer als je het mij vraagt) of de eerste bassist Stuart Suttcliffe.

En dan was er het tweede verhaal, Paul McCartney is getrouwd geweest met een vrouw terwijl hij niet echt goede gesprekken met haar heeft gevoerd. Althans, dat kunnen we concluderen naar aanleiding van dit verhaal. Beetje vreemd, dit. Ik bedoel, is hij nou zo aangeslagen omdat hij zich realiseert dat ze niet eerlijk is geweest of is hij zo aangeslagen omdat hij erachter is gekomen dat sex met een pornoster toch niet zo geweldig was als hij altijd dacht?
Weer een droom in duigen!

Geen opmerkingen: