dinsdag 30 september 2008

Back In Time

In de film Back To The Future 2 stelt Doc Brown op een gegeven moment dat door een bepaalde gebeurtenis er een alternatieve toekomst is ontstaan. Het 1985 zoals Doc en Marty het kennen is dan verruild voor eentje waar Hill Valley geregeerd wordt door de slechterik, de Doc in het gekkengesticht zit en Marty's vader dood is.
Als ik zo nu en dan de krant lees heb ik wel eens het gevoel dat ik in zo'n alternatieve realiteit rondloop. Kan het nou echt waar zijn dat ABN Amro verkocht is en dat de koper nu ook in de etalage staat? Kan het nou echt waar zijn dat je aan mensen hypotheken verstrekt die ze nooit terug kunnen betalen waardoor op termijn zelfs je bank omvalt? Kan het nou echt waar zijn dat de staat Israƫl een muur heeft gebouwd om de Palestijnen buiten te houden? Enzovoort, enzovoort, enzovoort.
Het wachten is op de tijdmachine die het mogelijk maakt om terug te gaan naar de tijd dat alles leuk, mooi en netjes was. De oertijd wellicht?

Om dit stukje toch nog positief af te kunnen sluiten, kijk eens op deze pagina. Helemaal geweldig, al die BTTF memorabilia.

Geen opmerkingen: