donderdag 4 september 2008

Wat hebbie daahaan?!?! (deel 3)

Donderdagochtend 21-8 vertrokken we al heel vroeg naar Toscane, waar we een appartementje geboekt hadden op 30 minuten van Florence. Omdat we Frankrijk nog nooit echt hadden gezien en we graag langs Monaco wilden, reden we door Frankrijk naar Toscane. Onze eerste stop was Beaune, net onder Dijon. Ik had de hele dag over de Route National gereden en was kapot. Snel wat eten, kunnen we gaan pitten. Een dagschotel op het plein van Beaune, ik heb er nog het zuur van!
De volgende dag was het koud en het regende, jammer, maar op naar Frejus! Onderweg begon het alsmaar harder te regenen, tot 2 uur voor Frejus ineens de zon ging schijnen en dat is de rest van de vakantie niet meer opgehouden. 's Middags lagen we in de Middellandse Zee te dobberen en pakten we onze eerste zonnestraaltjes op het strand. 's Avonds hebben we heerlijk gegeten en moe maar voldaan gingen we naar bed.
Zaterdagochtend reden we naar Monaco, in 1 woord: WOW! Wat een gave stad, erg mooi ook. In de pitstraat van de Formule 1, als die er is tenminste, hebben we geluncht. Ik keek mijn ogen uit. Ferrari's borrelden links en rechts op als gas in een moeras. Om 14.30 uur haalden we de auto uit de garage en wilden we de snelweg naar Italiƫ vinden, maar dat was nog niet zo eenvoudig. De TomTom raakte tussen de hoge gebouwen de weg kwijt en uiteindelijk kwamen we eruit door een Zwitser te volgen.
De snelweg van Cannes naar Genua noemt men de Autostrada dei Fiori (de bloemensnelweg). Ach, het beestje moet een naam hebben, denk ik, want we hebben geen bloem gezien! Wel een hele mooie weg. Na ruim 5 uur kwamen we aan bij ons appartement in Ceretto Guidi, bij Vinci in het hart van Toscane.
Morgen het slot.

Geen opmerkingen: