maandag 16 oktober 2006

Held

Soms gaat het ook met een held wel eens een beetje minder. Dan heb je na jaren en jaren weer eens een film gemaakt in Nederland, vragen ze het faillisement aan van je productiemaatschappij! Nou ja, 17 oktober pas, maar vandaag hebben ze het alvast maar even aangekondigd.

Maar het ergste moet het geweest zijn voor mijn radioheld Jeroen van Inkel. Ik ben er van overtuigd dat Van Inkel dacht het goed te doen door die mevrouw die in de Gouden Kooi zit er met geld van te overtuigen dat ze weer naar haar kinderen moet gaan. Maar wat gebeurt? Die mevrouw heeft de roddelbladen bijgehouden en confronteert Van Inkel met een verhaal van anderhalf jaar geleden. Jeroen had toen een programma bij Veronica of 538, maar stortte volledig in en het verhaal was dat hij toen naar Engeland ging om af te kicken van de dope. Daar heeft Van Inkel trouwens nooit iets over gezegd, de bladen hebben ervan gemaakt dat hij af moest kicken. Zeer waarschijnlijk was het echter zo dat hij relatieproblemen had en gewoon even uit huis was.

Op Radio.nl kan je het fragment nog eens terugluisteren. Het is fascinerende radio. Je hoort hoe vreselijk moeilijk dit gesprek voor hem geweest is, maar vooral hoe die mevrouw omslaat als een blad aan een boom: van heel aardig in heel erg vals en gemeen.

Om een jingle van Van Inkel te citeren: "Ik ben er helemaal van ondersteboven".

Geen opmerkingen: