donderdag 20 september 2007

Toch

Het lijkt er dan toch echt op dat Led Zeppelin weer op gaat treden mèt John Paul Jones en de zoon van John Bonham, Jason, op drums. En dat is opmerkelijk want na de dood van "Bonzo" hebben de overgebleven leden van Zep gezegd dat ze nooit meer onder de naam Led Zepplin op een podium zouden staan. Sindsdien is er nog wel het Live Aid concert geweest in 1985, maar dat was zo slecht dat Jimmy Page, de ijdele gitarist van de groep, persoonlijk aan de BBC bevolen schijnt te hebben dat de opnames nooit meer te zien mogen zijn. Boze tongen beweren zelfs dat ze gewist zijn. Feit is wel dat de opnames niet op de dvd van Live Aid terecht zijn gekomen, terwijl verder alle optredens in Londen en Amerika er wel op staan.
In 1994 was er wel een reünie tussen Jimmy Page en zanger Robert Plant en dat leverde nog een genant stukje op bij de introductie van Led Zeppelin in de Rock 'n Roll Hall of Fame dat jaar. Page en Plant stonden toen namelijk voor het eerst in 9 jaar weer oog in oog met bassist Jones, de man die in het verleden onder andere voor de mooie orgel- en synthesizersounds zorgde. Dezelfde man die ze voor de plaat Page & Plant: Unledded op niet subtiele wijze gepasseerd hadden. Toen Jones de award kreeg overhandigd zei hij tegen Page en Plant: "I guess you guys lost my telephonenumber..."

Maar goed, in verband met het overlijden van Ahmet Ertegun, over hem kan je hier meer lezen, staan ze dus op 26 november weer op een podium. Kaarten kosten ongeveer € 170. Ik wacht wel op de dvd.

Geen opmerkingen: