maandag 31 juli 2006

Vertraging

Onze verhuizing naar het nieuwe huis heeft vorige week een vertraging opgelopen van twee weken. Dat kwam zo.
Ik werd gebeld door de verkopende makelaar. De verkoper kwam in de problemen met zijn verbouwing. De verkoper koopt namelijk het huis van zijn ouders, maar er moet wel eerst verbouwd worden. Nou moeten zijn ouders natuurlijk ook weer ergens naar toe en daar moet óók verbouwd worden. Mijn eigen inschatting is dat vader en zoon dezelfde aannemer hebben. Als die aannemer eerst voor de ouders moet verbouwen en daarna voor ons, heeft hij welgeteld maar een maand of 3 (excl. bouwvak) om twee huizen te doen. Da's een beetje krap.
Dat realiseerde de verkoper zich ook en om nou te voorkomen dat hij met z'n reet in de puinhoop zit, wilde hij graag een beetje speling. Dus belde hij zijn makelaar met het verzoek of wij later over zouden willen dragen.

Dan zijn er een paar afwegingen die je moet maken:
1) We doen het niet of
2) We doen het wel.
Reden waarom we toch voor optie 2 gekozen hebben is omdat je toch een beetje op goede voet met de verkoper wil blijven. Ze kunnen zomaar besluiten om bijvoorbeeld niets meer schoon te gaan maken. Zoals de verkoper in Almere deed toen wij dat huis gingen kopen. Of ze geven het gras geen water meer voor de rest van de zomer.
Bovendien is het voor ons niet een hele grote moeite om de verhuizing iets uit te stellen.

Uiteraard worden we wel een klein beetje financieel gecompenseerd, maar 2 weken extra bij mijn ouders... We worden er nu al af en toe moe van!

Geen opmerkingen: