dinsdag 27 november 2007

Terugdraaien

Jaren geleden was ik voor een jaartje school in Amerika en daar heb ik voor het eerst kennisgemaakt met het zogenaamde "backmasking". In het kort komt het erop neer dat muzikanten in de popmuziek verborgen boodschappen mee zouden geven. Die boodschappen openbaren zich als je de plaat achterstevoren afspeelt. Dan krijg je dus zoiets als: "mrshjnjsdflh I love Satan gfladgflh".
Ik zat daar op een heel erg religieuze school, een soort Christelijke Taliban-beweging, en zij waren er van overtuigd dat dat waar was. Erger nog, hierdoor was het luisteren naar popmuziek absoluut not done. Mijn mening is dat die boodschappen veelal op toeval berusten, met uitzondering van een enkeling. Zo staan er bijvoorbeeld op The Wall van Pink Floyd en op The White Album van The Beatles (resp. voor What shall we do now? en voor Blackbird) echte verborgen boodschappen.
Tot slot, er zijn in Amerika echt mensen die zich hier mee bezig houden. Die luisteren platen dus achterstevoren af om te blijven zoeken naar nieuwe boodschappen. Tja, een mens moet een hobby hebben, hè.

Geen opmerkingen: