woensdag 24 oktober 2007

Of all places

Boca Grande is een plaatsje dat ligt op een eilandje voor de westkust van Florida, gelegen tussen Sarasota en Fort Myers. Voor de lol zou je het eigenlijk eens op moeten zoeken met Google Earth, want dan kan je ook de foto's van dat eilandje zien en dan zal je met me eens zijn dat het een klein stukje paradijs op aarde is.
In de reisgids hadden we over het eiland gelezen dat je daar een heerlijk afgelegen strand hebt, dus de navigatie ingesteld op Boca Grande. Via de indrukwekkende Sunshine Skyway, een hele hoge brug ten zuiden van St Petersburg, en de Gamble Plantation, één van de grootste plantages bij Ellenton in het midden van de 19e eeuw, kwamen we bij het eiland aan.
Voordat we ons echter richting strand konden begeven moesten we eerst nog badhanddoeken kopen. Hiertoe stopten we bij een lokale verkoopster van zwembenodigdheden. Zoals vaker vroeg de dame in kwestie waar we vandaan kwamen. "Holland", zei ik. Daar was ze wel eens geweest, zei ze. En op de vraag waar ze dan precies geweest was zei ze "Amsterdam. En dat hele leuke kleine plaatsje 15 km ten noorden van Amsterdam, kom, hoe heette dat nou.."
"Volendam?"
"Yeah, that was it. I loved that place, went back there twice!"

Gisteren vertelde ik mijn collega Rene, geboren Vollendaamer, dit verhaal en hij glom van oor tot oor.

Geen opmerkingen: