donderdag 11 oktober 2007

Hart

De overheid grossiert in stupide slogans. Spitsstroken: Haal meer uit de weg. Europa: best belangrijk. Wat voor eikel ben jij? En recent Rij met je hart.


Rij met je hart. Welke geitenwollenfietsfanaticus heeft dit verzonnen? Het lijkt me toch beter om met je verstand en niet met je hart te rijden. Even een voorbeeldje. Je rijdt op de snelweg en je rijdt langs een ernstig ongeluk. Dat is nooit prettig, maar als je met je verstand rijdt weet je dat je daar niet bij stil moet gaan staan. Rij je met je hart dan zit je de rest van de reis jankend achter het stuur. Waarna je nog een grotere kans maakt om, door tranen verblind, in de vangrail te belanden. "Ja, agent, ik reed met mijn hart". Ook leuk voor op je grafsteen: Hij was op slag dood, maar gelukkig, hij reed met zijn hart.

Daar kun je mee thuis komen is trouwens het tweede gedeelte van deze slogan, eigenlijk de overkoepelende slogan want die wordt al een tijdje gebruikt. Ook bij die slogan voor dat gordeldier. Ik heb kinderen zelden zo angstig gezien als bij de eerste aanblik van deze door de overheid bedachte figuur die kinderen moest leren om een gordel te dragen op de achterbank. Een gordeldier. Dat verzin je toch niet!?! De kracht van Disney ligt in het feit dat de beesten die zij als figuurtjes gebruiken van nature heel erg knuffelbaar zijn. Er zal dan ook wel een reden zijn waarom Disney geen gordeldier in het arsenaal heeft.

Rij met je hart - daar kun je mee thuis komen. Foute slogan, dus. Ik stel voor: Rij je hard, dan kom je op tijd thuis. Of: Rij met je hart - dan kom je nooit meer thuis. Of: Rij met je verstand - dan kom je veilig thuis.

Geen opmerkingen: