maandag 27 maart 2006

Album Top 101 - Deel VII

Vandaag de nummers 31 - 40.

Weinig variatie in het lijstje vandaag: 2 x Prince, 2 x Kraftwerk, 2 x Pink Floyd (oke, 1 x Roger Waters solo, maar dat is eigenlijk toch een PF-album, of is The Final Cut nu een RW solo-album?), desalniettemin, vandaag speciale aandacht voor Roger Waters.

Het album dat hieronder in het lijstje staat, The Pros and Cons of Hitch Hiking, is ongetwijfeld zijn beste solo-album. Maar het had maar een haar gescheeld of het was een Pink Floyd-album geworden. In 1978 was Roger nog lid van Pink Floyd en hij had toen 2 concepten voor een album bedacht: het ene concept betrof een in muziek gevangen nachtmerrie/rusteloze nacht, het ander was iets ingewikkelder en behandelde in grote lijnen de verwijdering die Roger voelde van zijn fans. De groep vond allebei de concepten niet briljant, maar koos uiteindelijk voor de laatste en ze begonnen werk aan wat The Wall werd.

In 1983 had Roger inmiddels zoveel ruzie met de overige Floydians dat hij besloot een solo-album uit te brengen met als concept een nachtmerrie/rusteloze nacht (waar hebben we dat eerder gehoord...). Het resultaat was The Pros and Cons of Hitch Hiking, het bewijs dat Floyd de jaren na Wish You Were Here eigenlijk uitsluitend op Roger leunde. Qua teksten en muziek een erg mooi album, maar het is niet 1 van de makkelijkste albums om te luisteren. Als hij je op een gegeven moment toch grijpt is het hek van de dam! Het enige dat er dan op zit is opnieuw luisteren, en opnieuw, en opnieuw, etc.

Nr.//Artiest//Album titel//Hoogtepunt(en)
31//Prince//Purple Rain//Let's go crazy
32//Aretha Franklin//Lady Soul//Chain of Fools
33//Prince//The Love Symbol Album//7
34//Kraftwerk//Minimum Maximum//Radioactivity
35//Roger Waters//The Pros and Cons of Hitch Hiking//Mooie productie, Go fishing
36//Kraftwerk//Tour de France Soundtracks//Aero dynamik
37//Pink Floyd//Meddle//De echo-bas in One of these days
38//Simon & Garfunkel//Bridge over Troubled Water//Titeltrack
39//Robbie Williams//Escapology//Feel
40//George Michael//Listen Without Prejudice Volume 1//Freedom

Geen opmerkingen: