woensdag 22 maart 2006

Album Top 101 - Deel VI

Vandaag de nummers 41 - 50 in de persoonlijke album top 101.

Speciale aandacht moet in dit rijtje uitgaan naar Steve Gadd. Deze sessiemuzikant heeft met vrijwel alle groten der aarde gespeeld, zowel live als in de studio. Denk dan aan Steely Dan (Aja), George Benson, Bonnie Raitt, Paul McCartney (Tug of War), Grover Washington, The Bee Gees, Al Jarreau, Eric Clapton, Frank Sinatra, Michael McDonald, Ray Charles, Carly Simon, etc, etc. Maar hij heeft ook met Paul Simon gewerkt op een aantal albums, One Trick Pony en The Rythm Of The Saints. En voor een concert in Central Park met Art Garfunkel, koos Paul Simon ook Gadd als drummer.
Nu is het heel makkelijk om 50 Ways To Leave Your Lover weg te zetten als weer een ander Paul Simon liefdesliedje, maar eigenlijk moet je even "doorluisteren". Het is net als met een interessant schilderij: vaak als je iets langer kijkt zie je dingen die je op het eerste gezicht niet opvielen. Zo dus ook met 50 Ways. Waar je vooral op moet letten is de tekst, die is erg mooi melodieus en bezit een fenomenale woordkeus. Het tweede waar je goed op moet letten is de drumpartij van Steve Gadd, want die is wonderschoon. Probeer 'm maar eens mee te tikken op de tafel, je krijgt het niet voor elkaar!

Nr.//Artiest//Album titel//Hoogtepunt(en)
41//Boudewijn de Groot//Het Eiland In De Verte//De vondeling van Ameland
42//Lenny Kravitz//Let Love Rule//Mr Cab Driver
43//Marvin Gaye//What's Going On//Heerlijk album voor een zwoele zomeravond
44//Frankie Goes to Hollywood//Welcome to the Pleasuredome//Relax, War
45//Simon & Garfunkel//The Concert in Central Park 1980//50 Ways to Leave Your Lover (wat een drummer die Steve Gadd!!)
46//Peter Gabriel//Peter Gabriel 1//Luister naar de sacd en verbaas jezelf!
47//Het Goede Doel//Tempo Doeloe & Mooi en Onverslijtbaar//Ex aequo op 47: Allebei de platen zijn erg goed, de één doet echt niet onder voor de ander.
49//Frank Boeijen Groep//Hier Komt De Storm//De Verzoening, Verjaardagsfeest
50//Jimi Hendrix//Electric Ladyland//Voodoo Chile

Geen opmerkingen: