vrijdag 7 november 2008

Gooische meisjes

Al enige tijd is er op RTL 5 het programma "Echte Gooische Meisjes" te zien. De opzet van het programma is vrij simpel: aantonen dat de wereld zoals die in Gooische Vrouwen (GV) wordt getoond niet eens overdreven is. Maar waar GV af en toe over the top is en daarom vaak ook grappig, vind ik het uitermate ergerlijk om naar een stel vreselijk verwende meiden te kijken. Ergerlijk omdat er met geld gesmeten wordt alsof het niets is en dat terwijl zo'n schaap nog nooit een dag van haar leven gewerkt heeft. Een golftenue van ruim €800? Ja, het is wel duurrrrrr, maarrrr je kan onmogelijk in je gewone kloffie op de golfbaan verrrrschijnen.
Eén van die meisjes belichaamt trouwens de absolute überteef. Met het champagneglas aan de lippen heeft ze van die "fantastische" one-liners zoals "Beterrrrr te duurrrrr dan niet te koop!". Of "Beterrrrrr verrrrrwend dan verrrrrwaarrrrrrloosd!". Een en ander uitgesproken met een kop waar de arrogantie vanaf druipt. Je zou bijna hopen dat haar vader heel erg veel tegenslag heeft gehad op de beurs in de afgelopen weken.

Beste makers van dit programma, mag er ook een vervolg komen op dit programma? Ik heb het volgende voorstel voor het format. We lokken de 5 meisjes in de business class van een vliegtuig met bestemming Brazilië. Aldaar aangekomen stoppen we ze in een geblindeerd busje en rijden de jungle in. Busje stopt, de deuren gaan open, meisjes stappen uit, krijgen een kompas, 5 poncho's en veel succes gewenst. De camera registreert vervolgens hoe deze vleesgeworden etterbuiltjes voor het eerst in hun leven ergens voor moeten vechten, namelijk hun leven.
Dat zou pas een programma zijn waar ik hartelijk om zou kunnen lachen.

1 opmerking:

Daan zei

Toevallig ken ik de vader van Pauline al zo'n 25 jaar. Een van de leukste, liefste hardswerkende en royaalste mannen die ik ken. Begrijp de ergenis wel en deel 'm ook maar het programma is flink aangedikt. Zulke draken zullen in werkelijkheid wel bestaan maar dit is maar televisie.