zondag 27 juli 2008

Tour de France

Elk jaar neem ik me weer voor om de Tour de France te gaan volgen. En elk jaar denk ik "ach, waarom zou ik die moeite doen? Het is veel te mooi weer om je druk te maken". Zo ook dit jaar. Vandaag is de slot-etappe, over de Champs Elysees, en dan is het weer ten einde gekomen, weer een jaar gemist!
Door Erik Rem werd ik er op geattendeerd dat de commentators van de TdF eigenlijk de echte sterren waren dit jaar. Dijkstra en Ducrot kropen op een tandem en voorzagen de Tour van onder andere dit soort prachtige commentaren.

Ducrot:
- "Dit is geen fietsen meer, dit is laagvliegen."
- "Het blijft altijd zo dat er 50 renners achteraan in het peloton rijden, namelijk de laatste 50, daar doe je niks aan."
- "Hallo, hallo, wie stinkt daar zo?"
- "Dit wordt de Tour van de tien kleine negertjes."
- "Gaat ie staan pissen, op een moment waar de hersenen uit de oren komen als gebraden kroketten!"
- "De renners denken ook, als ik nu de snot voor de ogen fiets in dit ontsnappinkje, dan word ik er straks op de berg afgepierd."
- "De verandering van het oude naar het nieuwe wielrennen gaat met kraken en piepen."
- "Het komt heus wel weer goed met de wielersport, het is gewoon een periode waar je doorheen moet."
- "Schrijf hem maar op!"
- "We moeten de beer niet verkopen voordat..of hoe heet dat ook alweer.."
- "Bij die afdaling zouden ze parachutes moeten verplichten."

Wat woordenwisselingen tussen Ducrot en Dijkstra:
- Dijkstra: "Hij heeft heel veel dieren, daar houdt ie van. Hij heeft ook 13 ezels, wist je dat?" Ducrot: "13 ezels, wat moet je daar nou mee?"
- Ducrot: "Maar deze twee hebben nu 2 lachende Discovery’s in het wiel. En dat is de reden waarom je mee moet zijn." Dijksta: "'Deze twee', als jij het op het scherm aanwijst kan de kijker het niet zien!" Ducrot: "Dat zijn..." Dijkstra: "...de Discovery’s bedoel je."
- Dijkstra: "Nog 500 meter; het wordt een korte sprint, Maarten." Ducrot: "500 meter is nog steeds erg lang. 400, 300 meter is ook een lange sprint. 200 is normaal, 100 meter is een korte sprint. Oh kijk, daar gaat Vasseur van ver, oh wat gaat ie van ver (...)" Na de finish, Dijkstra: "Het werd dus toch een korte sprint."
- Ducrot tegen Dijsktra: "Kan je even je kop houden, we zitten hier naar een fantastische sport te kijken en jij leutert wat over een mooi klooster."

Geen opmerkingen: