zaterdag 5 april 2008

De kogel en de kerk

De kogel is door de kerk! Vandaag hebben we een digitale spiegelreflexcamera gekocht. De afgelopen week hebben we ons goed in het onderwerp verdiept en uiteindelijk hebben we onze voorkeur bepaald voor twee toestellen: de Canon EOS 400 of de Pentax K200. In de winkel werd al snel duidelijk dat de Canon het niet zou worden; te plastic. Bovendien kwam er toen wij op onze beurt stonden te wachten een meisje in de winkel die enorme problemen had met haar Canon. Het ding vertoonde de gebruikelijke Canon-kwaal waarbij het objectief continu foutmeldingen geeft. Da's niks voor mij!
Dan dus de Pentax. De verkoper stelde alleen de K10 voor in plaats van de K200. De K10 is namelijk een veel betere camera, kost bijna net zo veel als de K200, maar is wel een wat ouder model. Uiteindelijk hebben we toch voor de K10 gekozen, omdat die veel meer opties heeft. En zo zie je maar dat je kan onderzoeken tot je een ons weegt, maar dat je uiteindelijk toch de keuze in de winkel maakt.
Nog een SD-kaartje en een fototas erbij en klaar! Opgewekt verlieten we het pand.
De batterij moest eerst even laden, dus hebben we zojuist pas de eerste foto's genomen. De foto van vandaag is met de K10 gemaakt. Hij is iets onscherp, maar misschien kan ik daar nog wat aan doen met Photoshop.
Voor wie het zich afvraagt, op de tafel staat een zak met koekjes.

Geen opmerkingen: