woensdag 29 augustus 2007

Zomergast: Linda de Mol

Afgelopen zondag was Linda de Mol de Zomergast. Nu blinkt het programma tegenwoordig niet echt meer uit in het brengen van boeiende tv, maar het was zondag weer echt ouderwets slaapverwekkend. En wat is dat tegenwoordig? Bijna iedereen kiest een fragment (of meer) van bejaarden met Parkinson of Alzheimer op schoot. Linda kon wat dat betreft ook de verleiding niet weerstaan.
Paul de Leeuw, de Schreeuw van de Leeuw. Waar denk je aan als je dit leest? Ik denk dan aan Bob de Rooij, een paasuitzending waarbij Paul een ren met kuikentjes had (de beestjes waren halverwege de uitzending onder Paul's schoenen vertrapt; "Sorry!"), "filmpje!", een uitzending met Koninginnedag waarbij de Oranjebitter iets te rijkelijk vloeide, misschien Rene Klijn of de uitzending dat hij zijn gehandicapte nichtje ging toezingen. Van alles, maar niet een demente bejaarde waarmee Paul in 1993 een liedje ging zingen.
Het leek trouwens wel alsof het Joris ook niet kon boeien. Een paar keer kon hij zijn ergernis over Linda's gespeelde intellect niet onderdrukken, of beeldde ik me dat in?

Geen opmerkingen: