donderdag 4 mei 2006

Aanhouder

In de jaren '80 zat er in Heiloo bij de lokale platenboer voor de deur nog wel eens een jongeman te spelen op een orgel. Eerst dacht ik dat hij niet helemaal goed was, maar dat bleek niet het geval te zijn. Wel zat hij altijd vreselijk in de weg met dat grote gevaarte van 'm.

Bizar is het als je een surreƫele wereld ontdekt, want kijk hier eens naar. Die jongen die toen enorm in de weg zat in het winkelcentrum is inmiddels een volwassen man die heel succesvol is in de doelgroep bejaarden en gehandicapten! Hij, DirkJan Ranzijn, heeft optredens en iets wat zelfs Dries Roelvink niet heeft: fans.

Als je op die site rondkijkt zie je op een gegeven moment bij discografie dat je een nummer kan downloaden. Toegegeven, het is knap gespeeld, maar wat mij verbijsterde was het eind van het nummer. Wat een applaus! Het duurt 13 seconden en neemt zelfs in kracht toe in het midden!

Dus, ben jij ook een eenzame jonge orgelman, wanhoop niet! DirkJan bewijst dat het kan. Van een winkelcentrum in een dorp in Noord-Holland naar diverse televisie-optredens in Scandinaviƫ. Houdt vol, er komt vanzelf een dag dat ook jouw ster mag twinkelen in wereldsteden als Blackpool, Bristol en Doetinchem.

Geen opmerkingen: