woensdag 5 april 2006

Album Top 101 - Deel XI

23 The Who - Live At Leeds (2CD versie)

De avond in 1970 dat dit concert is opgenomen zat er iets in de lucht. De band speelde alsof ze in brand stonden! Gelukkig stond de bandrecorder aan en is dit legendarische concert daardoor tot in lengte van dagen te beluisteren.
Vooral de 2cd-versie met als 2e cd de complete uitvoering van Tommy is verplichte kost voor liefhebbers van het betere werk. Wat een power!

Op de foto zie je Keith Moon ("Moon the loon" voor intimi) achter de drum kit waarop hij ook speelde ten tijde van het concert in Leeds. De foto is echter genomen in het Concertgebouw in Amsterdam een paar maanden later.
Trouwens, het karakter van Animal, de drummer in de Muppet Show, is gebaseerd op Keith Moon. Keith had, volgens Pete Townshend, een ingebouwde metronoom. Qua drummen een rommelaar, maar altijd in de maat! Luister voor een voorbeeld hiervan naar het nummer Won't get fooled again op Who's Next. Hij valt op de maat in na het synthesizer-intermezzo en da's heel knap want die synthesizer was kapot en de maat varieerde enorm toen ze het in de studio opnamen. Keith Moon was gewoon 1 van de top 3 drummers aller tijden.

Geen opmerkingen: