vrijdag 28 maart 2008

Bomen

Eric schreef laatst over het verdwijnen van een stel bomen bij hem in de straat. Afgelopen weekend hoorde ik dat de gemeente Castricum ongeveer hetzelfde heeft gedaan met de Koningin Wilhelminalaan. Prachtige, hoge, monumentale bomen stonden in die laan. Het gaf de laan echt een chice uitstraling. Maar de bomen waren ziek en dus rats, rats, alles eruit! Er zijn weer boompjes teruggeplaatst, maar het zal jaren duren voordat er weer wat moois staat.
De gemeente Heiloo gaat zelfs nog verder. Bij het station van Heiloo stonden hele mooie hoge bomen, maar de gemeente vond één parkeerplaats (!) belangrijker dan het aanzicht van het dorp. Rats, rats, alles eruit!
's Avonds zag ik een man zijn aanhangertje vullen met hout voor de open haard. Dat mag natuurlijk niet, de gemeente wil dat hout liever zelf verkopen, maar ik vond het een gevalletje "poetic justice": de gemeente berooft de gemeenschap van een stel mooie bomen, de gemeenschap berooft de gemeente van de opbrengst van de kap van die mooie bomen.

Geen opmerkingen: