donderdag 17 mei 2007

Mijn Hemel!

Vandaag is het Hemelvaartsdag. Voor de mensen die niet meer precies weten welke Christelijke feestdag ook alweer waar voor is, even een opfriscursus.

Kerst
In tegenstelling tot wat veel mensen tegenwoordig denken, dit feest viert niet dat Jezus in een arrenslee met kado'tjes van de Noordpool kwam. Het viert de geboorte van Jezus.

Pasen
Voor veel mensen zijn de dagen rond Pasen een crime om te onthouden, maar de betekenis van Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en de Paashaas mag je wat mij betreft vergeten, waar het om gaat is 1e en 2e paasdag. Jezus ging dood (op vrijdag) en stond weer op (op zondag). Hij is niet dood, maar leeft. Dat idee.

Hemelvaart
Ok, hij leeft dus, maar moet uiteindelijk wel vertrekken, want je kan wel terug komen van de doden maar op een gegeven moment trekken zelfs de lichamen van profeten het niet meer. Dus dit feest draait erom dat Jezus dan toch echt ging hemelen.

Pinksteren
Jezus had een stel volgelingen en op een gegeven moment gingen die Jezus' woord verspreiden. Het is eigenlijk het feest van de geboorte van de kerk.

Geen opmerkingen: