donderdag 29 oktober 2009

Yazoo - Winter Kills

"Timing is everything" is een gevleugelde uitdrukking en voor Vince Clarke's carriere gaat het tegendeel op. Want Vince heeft een feilloos gevoel voor het verlaten van een band op het moment dat het succes voor de deur staat.
Eerder was Vince lid van Depeche Mode en schreef hij onder andere de knalhit Just Can't Get Enough, maar hij verliet de band voor het echt grote succes dat een paar jaar later kwam. Hetzelfde geldt voor het project dat hij nà Yazoo deed, een groepje dat The Assembly heette met daarin een hoofdrol voor een zanger die een paar jaar later een paar hele grote hits scoorde, Feargal Sharkey.
En voor Yazoo geldt eigenlijk weer hetzelfde. In het duo Clarke en zangeres Alison Moyet had, naar mijn bescheiden mening, nog veel meer kunnen zitten, maar net na het uitbrengen van het tweede album You And Me Both maakten ze een einde aan hun samenwerking.
Eén van de grootste hits die Yazoo scoorde was Don't Go, een nummer van het debuut album Upstairs At Eric's. De b-kant van die hit, Winter Kills, staat ook gewoon op dat album, is niet een verschrikkelijk opgewekt nummer, maar wel deze hele week de B-Kant Van De Week.

Geen opmerkingen: