donderdag 1 oktober 2009

Terence Trent D'Arby - Under My Thumb

Soms zijn de b-kantjes van singles teleurstellend. Soms zijn het gewoon album tracks. Soms zijn het op zichzelf ook heel goede nummers. En heel soms vraag je je af waarom dit briljante nummer op een b-kantje van een 12 inch weggestopt zit. Zo ook met de b-kant van deze week.
Terence Trent D'Arby kwam als nieuwe artiest in 1987 in de belangstelling te staan. Hij had een album afgeleverd dat behoorlijk de moeite waard was en de singles waren ook zeker niet slecht. Toch ging het nog behoorlijk mis met deze grote belofte. Hij bleek namelijk een vrij arrogant mannetje te zijn en de pers in Engeland pikte dat niet. Ze begonnen hem naar beneden te schrijven, de oh zo belangrijke tweede plaat flopte en sindsdien gaat het alleen maar bergafwaarts met hem.
Toch ben ik van mening dat enige arrogantie niet misplaatst was, omdat wat hij zowel op plaat als bij optredens liet zien echt geweldig was. Luister bijvoorbeeld naar dit live opgenomen b-kantje. Het is een cover van de Stones, Under My Thumb, maar wel briljant gedaan. En daarom is het deze hele week de b-kant van de week.

Geen opmerkingen: