donderdag 8 oktober 2009

Meat Loaf - Bat Out Of Hell - Deel II

Album van de maand oktober 2009 is Meat Loaf, Bat Out Of Hell.

Vorige week hoorde je al dat er niet zo heel veel platenmaatschappijen te vinden waren die interesse hadden in Meat Loaf's Bat Out Of Hell. Toch was er uiteindelijk één klein maatschappijtje dat wel interesse had en dat kwam door 2 dingen:
1) Todd Rundgren en
2) Het nummer You Took the Words Right out of My Mouth (Hot Summer Night).

Via via was Jim Steinman in contact gekomen met Todd Rundgren, een uitermate divers en eigenzinnig muzikant die in de jaren '70 een paar joekels van hits had gehad. Todd vond de muziek van Jim Steinman meteen briljant en wist dat hij gewoon mee mòest doen met dit project, al was het alleen al omdat hij vond dat de teksten van Jim Steinman op zich al geniaal waren. Todd werd de producer van het album en hij wist enkele maatjes uit het vak warm te maken voor dit project. Onder die maatjes waren enkele leden van Bruce Springsteen's E Street Band, Roy Bittan en Max Weinberg. Die vertelden het verhaal van het Bat Out Of Hell-project op hun beurt weer door aan Steve Van Zandt van The E Street Band. En die Steve kende op zijn beurt weer de platenbaas van het obscure labeltje Cleveland Records, Steve Popovich.
Het verhaal gaat dat die Popovich het intro hoorde van Hot Summer Night en verkocht was. Toch was dat niet de grootste hit van dit album, maar meer daarover in een volgende Tracks.

Geen opmerkingen: