woensdag 4 november 2009

Robbie Williams - Reality Killed The Videostar

Aanstaande maandag komt het album pas uit, maar ik heb het al: Robbie Williams laatste album Reality Killed The Videostar. Luister morgen naar Tracks voor een voorproefje.

Het is alweer zijn achtste studio album en het heeft nog maar 3 jaar geduurd na zijn vorige, Rudebox. Toch wordt er gesproken van een comeback album. Er wordt dan ook groots uitgepakt op Reality. Het is geproduceerd door Trevor Horn (o.a. Yes, Art of Noise, Tom Jones, Tatu, Frankie Goes To Hollywood, Seal, Pet Shop Boys) en op elke track is er op één of andere manier gebruik gemaakt van een orkest. De single Bodies kwam twee maanden geleden al uit en als je denkt dat het hele album zo klinkt, vergis je je. Het is namelijk het meest poppy klinkende nummer van het album.
Productietechnisch is Reality wel het best klinkende album van Robbie dat hij ooit heeft gemaakt. Het geluid klinkt fris en ruim. Leg dit bijvoorbeeld naast het album Escapology en je hoort hoe prettig het is dat Trevor de touwtjes in handen had.

Reality staat van begin tot eind vol met op zichzelf briljante liedjes. Maar luister het hele album achter elkaar en je wordt een beetje gek van de violen. Had gewoon twee iets mindere nummers weg gelaten en je had een 5 sterren album gehad. Nu duurt het allemaal iets te lang. Hoogtepunten: Morning Sun, Bodies, Blasphemy, Last Days Of Disco, Deceptacon en Starstruck. En naar mijn bescheiden mening wordt het heel lastig om hier nog een paar succesvolle singles af te trekken, omdat het stuk voor stuk albumtracks zijn en geen goede singles. En je weet het, een goede albumtrack maakt nog geen goede single (en andersom!).
Mijn oordeel: ****½ (uit 5).

Geen opmerkingen: