donderdag 22 oktober 2009

Wham! - The Edge Of Heaven

In het voorjaar van 1986 kwam het nieuws dat Wham! ermee op ging houden toch nog onverwacht. Zanger/schrijver/producer George Michael had al twee solosingles op zijn naam gezet, maar algemeen was de verwachting dat het duo bij elkaar zou blijven. Niets was minder waar. Er zou nog 1 single, 1 album en 1 afscheidstournee komen en dan viel het doek voor deze succesformatie.
Die single werd The Edge Of Heaven, maar dat album kwam maar niet van de grond. Reden hiervoor was vooral dat George Michael de beste liedjes die hij schreef achter wilde houden voor zijn eigen solodebuut. Uiteindelijk kwam dat laatste album er toch, maar het werd uiteindelijk meer een greatest hits lp dan een echt nieuw album.
The Edge Of Heaven heeft als één van de weinige singles van Wham! een echte b-kant. Alle overige singles hebben namelijk een instrumentale versie van de a-kant als b-kant. En zelfs de b-kant van The Edge Of Heaven is niet uniek; het nummer Battlestations staat namelijk gewoon op het laatste album The Final. Toch is het deze hele week de b-kant van de week (en let vooral op dat mooie toetertje in dat nummer!).

Geen opmerkingen: