donderdag 15 oktober 2009

The Who - I Don't Even Know Myself

Onlangs kwam er een cd uit met nieuw materiaal opgenomen tijdens het Woodstock festival in 1969 waar The Who ook optrad. Bij de cd hoort een boekje en daarin staat dat The Who de A-kant van vandaag, Won't Get Fooled Again, schreef naar aanleiding van hun optreden op Woodstock, omdat Pete Townshend van The Who niet had geweten dat het zo'n groot hippy festival zou zijn en dat hij dus nooit meer in het ootje genomen wilde worden.
Lijkt mij lichte onzin. Pete Townshend heeft zelf in diverse interviews verklaard dat het nummer gaat over revoluties die over gaan in revoluties, tot in het oneindige. Net als de nieuwe baas in het zadel zit, blijkt dat hij hetzelfde is als de oude baas; tijd voor revolutie! En we laten ons niet meer voor de gek houden. Totdat de nieuwe baas er zit en het hele circus weer opnieuw begint.

De b-kant van deze week, I Don't Even Know Myself, stond toen het album Who's Next in 1971 uitkwam er niet op. We spreken vandaag dus echt van een exclusieve b-kant. Alhoewel, in de jaren '90 kwam dit zeker niet slechte nummer gewoon als bonustrack op de cd te staan. Desalniettemin is het deze hele week de b-kant van de week!

Geen opmerkingen: