woensdag 14 mei 2008

Hans!

Het is rustig in Amsterdam qua BN'ers. Of, laat ik het anders formuleren, ik kom er de laatste tijd weinig in het wild tegen. Ja, Wim T Schippers loopt nog wel eens bij zijn uitgever op de Herengracht binnen, maar laten we eerlijk zijn: wie kent Wim T nog tegenwoordig? Jonge mensen kennen hem waarschijnlijk heel misschien nog een klein beetje van de Wetenschapsquiz, maar niet meer als de revolutionaire tv- en radiovernieuwer die hij ooit was.
Wie wel vrijwel iedereen kent en die ik laatst op straat tegen het lijf liep was Hans Klok. Mijn collega had hem niet herkend, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat Hans' windmachine ontbrak. Hij maakt zonder die machine toch een beetje een fletse indruk. Bovendien kan hij zijn ogen helemaal open houden als er niet steeds windkracht 6 in blaast. En dat maakt hem toch ook weer een beetje "gewoner".
Er liep een beetje een nichterig figuur voor Hans uit, misschien degene die normaal gesproken de windmachine bedient. Of het was Hans' vriend, maar hij leek in ieder geval in de verste verte niet op Pamela.

Geen opmerkingen: