woensdag 31 januari 2007

Yello

Vandaag een voorproefje van wat je morgen onder andere in de nieuwe uitzending van Tracks kunt verwachten.

Eén van de groepen die morgen voorbij komt is Yello. Eigenlijk één van de meest intrigerende en misschien ook wel meest irriterende groepen uit de popmuziek. Het duo is afkomstig uit Zwitserland, waarbij de ene helft verantwoordelijk is voor de muzikale invulling, terwijl de andere helft zich focust op de vocals (en de zakelijke kant). Vaak worden ze in de hoek gezet door de pers als oninteressant, maar dit duo heeft toch enkele juweeltjes voortgebracht. Waaronder een nummer dat je morgen kan horen op Radio 80. Welk nummer dat is? Luister zelf maar, morgenavond van 8 tot 10.

Trouwens, de grootste Yello-fan die ik ken is Eric. Jammer genoeg heeft hij de griep te pakken, want hij zou hier een stukje over Yello schrijven. Maarrrrr...wat in het vat zit, verzuurt niet!

dinsdag 30 januari 2007

Had je wat?

Vorige week heb ik enkele spullen op marktplaats gezet. Onder andere 2 monitoren, een diatafel en de reproductie die voorheen bij ons in de woonkamer hing heb ik in de uitverkoop.

Waarom is het toch dat de dingen waarvan je denkt dat je er nooit vanaf zal komen, altijd het eerste weg zijn? Bijvoorbeeld die diatafel. Er komt aanstaande zaterdag iemand helemaal uit de achterhoek vandaan om hier in Heiloo om 9.30 uur dat ding op te komen halen...!!! Daar staat je verstand toch bij stil? Hoe graag wil je dan dia-avondjes gaan organiseren?

zaterdag 27 januari 2007

vrijdag 26 januari 2007

Oud

Vandaag wilde ik een collega laten zien hoe Kelly Osbourne eruit ziet. Dit naar aanleiding van een verhaal op nu.nl waaruit bleek dat Playboy de naaktfoto's van Kelly Osbourne geweigerd heeft te publiceren. Maar ik kwam toen op een site terecht waarop iemand heel creatief was geweest met Photoshop. Buiten dat het heel creatief is wat deze persoon heeft gedaan, is het ook erg intrigerend. Zou dit waarheid kunnen worden? En hoe zou ik er zelf uit zien als ik oud word? Gewoon maar adem blijven halen, dan zien we het vanzelf!

donderdag 25 januari 2007

Oud-Heiloo

Vandaag was ik een beetje aan het surfen toen ik op een prachtige site terecht kwam over oud-Heiloo, (even doorklikken op de link naar de oude foto's). Geweldig om te zien hoe Heiloo vroeger was. Uiteraard geen verkeer, maar de omgeving van 't Loo was ook heel mooi met allemaal kleine huisjes. En over de Kennemerstraatweg reed een trammetje!
Ook leuk is deze website: met nog meer mooie oude foto's. Als iemand nog meer van dit soort sites weet, mail me dan even.

Thuis heb ik een ansichtkaart,
Waarop een kerk een kar met paard
Een slagerij - J van de Ven....

maandag 22 januari 2007

De effecten van 11 september...

Bin Laden stelt dat hij in oorlog is met de Westerse wereld en dat daarom zijn aanval op Amerika op 11 september 2001 gerechtvaardigd was.
Iemand zei ooit dat het eerste dat in een oorlog sneuvelt, de waarheid is. Hoe waar dat is blijkt uit het plaatje dat hiernaast staat...

zaterdag 20 januari 2007

GrabIt

Een groot nadeel van de Imac is dat ik nog geen waardige vervanger heb kunnen vinden voor het programma GrabIt waarmee je zo perfect kan downloaden via nieuwsgroepen. Er zijn uiteraard ook wel nieuwsreaders voor de mac, maar het gekke daarvan is dat de paar die ik tot nu toe geprobeerd heb heel goed zijn in het vinden van plaatjes (lees: porneaux), maar ze zuigen (excusez le mot) in het vinden van muziek of film. Daarom heb ik nu nog steeds een pc staan naast mijn oogApple'tje, om maar toch vooral niets te hoeven missen.
Zo zat ik gisteren eens te kijken op Fabchannel.com. Dit is een site waarop vrijwel alle optredens uit Paradiso waar ze toestemming voor hebben gekregen, staan met een redelijk goede beeld- en geluidskwaliteit. Het leuke hiervan is:
a) je hoeft de deur niet meer uit om een leuk concert te zien;
b) je hoeft geen pieken uit te geven om dat laatste bandje uit Engeland te zien spelen.
Maar je komt af en toe ook nog wel eens iets leuks tegen. Heren, mijn tip als cadeau aan vriendin/vrouw/maitresse voor Valentijnsdag: de cd The Beauty Around van Marike Jager. Prachtige, beetje dromerige liedjes in de traditie van Joni Mitchell met een vleugje Maria Mena en een snufje Shawn Colvin. Zo'n cd die je laat op de avond draait als het binnen en buiten lekker rustig is geworden en je met een glas port op de bank zit te relaxen. Een aanrader.
Ik heb 'm gisteren meteen gedownload via GrabIt.

donderdag 18 januari 2007

Wind

Door de wind is Tracks vandaag afgelast! Het leek me niet verantwoord om vanavond in de harde wind richting de studio van Radio 80 af te reizen. Dus ben ik vanavond gewoon thuis en heb ik net Wie is de mol gekeken.
Lijkt mij trouwens duidelijk wie de mol is. Renate Verbaan natuurlijk. Maar ja, in de voorgaande edities zat ik er ook altijd naast dus is mijn trackrecord erg slecht. Dit keer ben ik er vrijwel voor 100% zeker van.
Is trouwens wel grappig, ik ben haar ooit een keer tegengekomen in een bioscoop in Amsterdam. Ik kwam namelijk uit de film en zag een ongelooflijk mooie meid staan. Dan ben ik altijd wel benieuwd naar wat voor gozer daar dan bij hoort. Er stond een beetje een verwijfd type naast haar. Je kent dat wel: beetje te bruin, zonnebril in het iets te lange haar terwijl het 22.00 uur is.
"Tjeesis, die nichten hebben altijd de mooiste meiden. Ohhhh, da's Winston Gerstanogwat". Hoorde ik later dat die twee al jaren een relatie hebben.

woensdag 17 januari 2007

Claudia Lennear

Morgen is er een nieuwe aflevering van Tracks op Radio 80. Voor de vaste lezers van dit blog alvast een voorproefje.
Morgen gaan we het namelijk onder andere hebben over Claudia Lennear, een dame die als één van de Ikettes meezong in het achtergrondkoor van Ike & Tina Turner. Hoe ze belandde bij de Mad Dogs and Englishmen-Tour van Joe Cocker, dat vertelt het verhaal niet, maar feit is wel dat ze daar in het achtergrondkoor meezong en zelfs met Joe Let It Be mocht zingen. Die opname verscheen uiteindelijk niet op de lp, maar wel op de cd.

In 1973 bracht ze een album uit, Phew, waarvan we morgenavond een nummer gaan draaien, "Everything I Do Gonna Be Funky", een lekker funk-nummertje waarvan ze er in de jaren '70 op een zaterdagmiddag 27 opnamen.

Het interessante aan Claudia Lennear is echter dat er aan haar bestaan twee geweldige liedjes worden toegedicht: Brown Sugar van The Rolling Stones en Lady Grinning Soul van David Bowie. Eind jaren '60 maakten de Stones een tour door Amerika en daar zou Mick Claudia ontmoet hebben. Die twee hebben een onrustige nacht beleefd en het verhaal gaat dat Mick daarna de tekst van Brown Sugar geschreven heeft (niet echt waarschijnlijk als je de lyrics leest van dit nummer).
Het verhaal van Lady Grinning Soul is wat gemakkelijker te geloven, vooral omdat de tekst heel goed bij de vrouw past.

Ach, wat maakt het uit! Het zijn prachtige nummers die morgen weer eens op de radio te horen zijn.

Luister naar Tracks via de webcam van Radio 80 voor deze parels uit de popmuziek en nog veel meer verrassingen.

dinsdag 16 januari 2007

Promo

De eerste jingle is klaar! Het is een promo geworden van 23 seconden en hij is te beluisteren op de Tracks website, zie de link hiernaast.
Na een avond lang rommelen, schuiven, pielen, inspelen, weggooien, opnieuw beginnen, briljante ingevingen en nog meer geschrap, is hij uiteindelijk anders geworden dan ik in m'n hoofd had, maar dat geeft niet, want deze is beter! :-)

Op de site moet je even geduld hebben bij het openen, dat duurt misschien wat langer dan je gewend bent. Enjoy!

maandag 15 januari 2007

Muis

Vanmorgen hoorde ik, terwijl ik beneden een boterham aan het smeren was, een ijselijke gil.
"Een beest!"
Dan verwacht je toch minstens het monster van Loch Ness aan te treffen, maar nee. Het was een muisje. En dan nog niet eens zo maar eentje, nee, deze muis leek sprekend op Kaassie, het muisje van Guust Flater! Het beestje is waarschijnlijk het dak op gekropen en via de afvoerpijp een paar meter naar beneden gevallen op de vloer van ons toilet boven. Zelfs muisjes kunnen daar niet zo goed tegen, want dit muisje ligt bijna helemaal stil op de vloer, alleen het koppie beweegt; waarschijnlijk heeft hij wat gebroken.
Vanmorgen heb ik meteen de ongediertebestrijding gebeld en die komen morgenmiddag. Maar uiteindelijk heb je dan toch wel met het beestje te doen. Zielig hoor. Flikker je een meter of wat naar beneden en in plaats van een warm ziekbed om bij te komen, wacht je de vergassingsinstallatie van een man met overgewicht.
Zoals Guust zou zeggen: "Nou moe!"

vrijdag 12 januari 2007

Nieuwe site voor Tracks!

Sinds gisteren is de nieuwe site voor Tracks online. Op deze site staat vanaf gisteren alle info over en uit het programma. Er komt nog een tracks.nl-link oid, maar dat laat nog even op zich wachten. De site wordt nog uitgebreider, met onder andere ook fragmenten uit huidige en oude Tracks-shows, studiofoto's en het helaas te vroeg overleden programma Remsporen wordt uiteraard ook niet vergeten.
Maar goed, dat laat nog even op zich wachten, eerst moeten er nog jingles gemaakt worden en een nieuwe show samengesteld voor aanstaande donderdag. Druk, druk, druk...maar wel leuk!

woensdag 10 januari 2007

Imaximaal

Op het album A Night At The Opera van Queen staat een nummer dat heet "I'm in love with my car". Nu zou dat zomaar van toepassing kunnen zijn op mij, alleen moet de tekst dan iets anders worden. Namelijk, "I'm in love with my Mac".
Morgen is Tracks helaas niet live vanuit de studio, maar een opname vanuit de thuisstudio. Ik heb de show opgenomen op MiniDisc, ingeladen in de Imac met behulp van de optische digitale ingang (standaard op elke Imac!), omgezet naar mp3 en geüpload naar de server van Radio 80. Uiteraard was het allemaal even zoeken naar het hoe en wat op deze nieuwe computer, maar over het algemeen ging het allemaal vrij snel. En dan ook nog met een redelijk geluid!

Luisteren dus, morgen naar deze speciale Imac-uitzending van Tracks! Live te volgen op internet via de webcam van www.rtv80.nl.

zaterdag 6 januari 2007

Hij is er!

Wie? Sinterklaas? Nee.
De kerstman? Nee.
Superman? Dichterbij...
Het is mijn nieuwe Imac!! Na het debakel van vorige week staat er nu dan een heuse Apple op mijn bureau. Nog geen uur geleden gekocht en nu al online. Probeer dat eens met een pc. Maar goed, de Windows-computer hou ik er voorlopig nog naast, vooral als download pc.
En dan nu...genieten van een werkende computer...zalig!

vrijdag 5 januari 2007

Eerste uitzending

Na 8 jaar was ik dan echt weer terug op het oude nest. Het is raar, maar radiomaken verleer je echt nooit. Het was echt geweldig om weer radio te maken. En bij Radio 80 is het toch weer een beetje thuiskomen na zo'n lange tijd.
Vervelend is alleen dat sommige knopjes veranderd zijn. Dan blijkt bijvoorbeeld dat er een weerbericht is dat jij voor moet gaan lezen. Of dat de knop voor het nieuws niet de start is maar de skip. Ach, het zijn van die kleine dingetjes die in het tweede uur alweer beter liepen en vanaf volgende week niet meer voorkomen. Het maakte me ook niet zoveel uit; ik vond het zó leuk om er weer te zijn! Op naar volgende week!

donderdag 4 januari 2007

Tracks - Week 1

Tracklist van de uitzending van donderdag 4 januari 2007

Uur 1
1. Paul McCartney & Wings - Jet
2. Todd Rundgren - I saw the light
3. Simon Webbe - Coming around again
4. Robbie Williams - Amour supreme
5. World Party - She's the one
6. Tom Petty - California
7. Beach Boys - Airplane
8. Razorlight - America
9. Fleetwood Mac - Illume
10. Joe Jackson - Home town
11. Alicia Keys - Karma
12. Eros Ramazzotti - Nuestra vida

Uur 2
1. Kraftwerk - The model
2. Depeche Mode - Precious
3. Edwin Starr - War
4. Paul Simon - Wartime prayers
5. U2 - Summer rain
6. Pet Shop Boys - It's a sin
7. Christina Aguilera - Hurt
8. Marvin Gaye - I met a little girl
9. Frank Sinatra - A man alone
10. Beyonce - Irreplaceable
11. Harry Chapin - W.O.L.D. (I am the morning dj)

woensdag 3 januari 2007

150!

Dit is de 150e keer dat ik op dit log schrijf! In de gouwe ouwe traditie van de Amerikaanse comedy, hierbij een overzicht van wat ik zelf de top 6 leukste, beste, etc bijdragen vind van het afgelopen jaar.

Kenteken
Slechte albumhoezen
Carpoolstrook
Junk
Vocoder
Amerika

Voor de oplettende lezer: Eigenlijk is het dus net zoals bij die comedy's, als de schrijvers geen inspiratie hebben komt er ook altijd zo'n "Best of..."-aflevering.

Vergeet het niet! De eerste uitzending van Tracks in meer dan 5 jaar is aanstaande donderdagavond om 8 uur bij Radio 80, ether 105.9, of via internet.

maandag 1 januari 2007

GELUKKIG NIEUWJAAR!!!

Aan alle lezers van dit blog, een gelukkig, gezond, vrolijk en succesvol 2007! Maak er wat van!

Vergeet het niet! De eerste uitzending van Tracks in meer dan 5 jaar is aanstaande donderdagavond om 8 uur bij Radio 80, ether 105.9, of via internet.