zaterdag 20 januari 2007

GrabIt

Een groot nadeel van de Imac is dat ik nog geen waardige vervanger heb kunnen vinden voor het programma GrabIt waarmee je zo perfect kan downloaden via nieuwsgroepen. Er zijn uiteraard ook wel nieuwsreaders voor de mac, maar het gekke daarvan is dat de paar die ik tot nu toe geprobeerd heb heel goed zijn in het vinden van plaatjes (lees: porneaux), maar ze zuigen (excusez le mot) in het vinden van muziek of film. Daarom heb ik nu nog steeds een pc staan naast mijn oogApple'tje, om maar toch vooral niets te hoeven missen.
Zo zat ik gisteren eens te kijken op Fabchannel.com. Dit is een site waarop vrijwel alle optredens uit Paradiso waar ze toestemming voor hebben gekregen, staan met een redelijk goede beeld- en geluidskwaliteit. Het leuke hiervan is:
a) je hoeft de deur niet meer uit om een leuk concert te zien;
b) je hoeft geen pieken uit te geven om dat laatste bandje uit Engeland te zien spelen.
Maar je komt af en toe ook nog wel eens iets leuks tegen. Heren, mijn tip als cadeau aan vriendin/vrouw/maitresse voor Valentijnsdag: de cd The Beauty Around van Marike Jager. Prachtige, beetje dromerige liedjes in de traditie van Joni Mitchell met een vleugje Maria Mena en een snufje Shawn Colvin. Zo'n cd die je laat op de avond draait als het binnen en buiten lekker rustig is geworden en je met een glas port op de bank zit te relaxen. Een aanrader.
Ik heb 'm gisteren meteen gedownload via GrabIt.

Geen opmerkingen: