donderdag 14 oktober 2010

Paul

De uitzendingen van Zomergasten met Paul Verhoeven is al even geleden, maar eigenlijk zit ik er nu nog van bij te komen. Vanwege de geboorte van onze dochter heb ik de uitzending niet live gezien, maar in gedeelten op video. Achteraf bezien was dat eigenlijk nog beter, omdat je sommige dingen dan beter op je in kon laten werken.

Zo waren er de fragmenten waarin Abraham liet zien waar hij de mosterd vandaan had gehaald voor zijn eigen oeuvre. De vergelijking tussen de strip Dick Bos en Basic Instinct was grappig. En Starship Troopers met Triumph des Willens weer wat beangstigend. En het was ook mooi om te zien wat "The Sultan of Shock" nou ontroerde; een tekenfilmpje waarin de sterfelijkheid van de mens aan bod kwam. En het gesprek dat aan de hand van dat fragment ontstond was ook mooie tv.

Zoals altijd was er ook dit jaar veel commentaar op de presentator en bij gast Jan Marijnissen was dat misschien ook wel terecht. Bij Paul Verhoeven was Jelle Brandt Corstius echter een geweldige presentator. Jelle was dienend, niet storend aanwezig en wist Paul ook behoorlijk bij de les te houden (en dat is een prestatie!). Al met al hoop ik dan ook dat Jelle ook de komende paar jaar zich aan dit programma bindt.

En er was nog de aankodiging dat Paul weer een Nederlandse film ging maken, De Stille Kracht. Gisteren kwam er dan het nieuws dat Verhoeven eerst een andere film gaat maken, een zgn. film noir. Wat het ook wordt, ik ben erg benieuwd.

Geen opmerkingen: