donderdag 22 juli 2010

Tour

Ben ik nou de enige die geen bal snapt van die Tour en van het wielrennen in het algemeen? Een paar dagen geleden schoot bij de leider in de Tour op dat moment, Andy Schleck, de ketting eraf. Die had dus duidelijk materiaalpech. Zijn rivaal, Alberto Contador, zag dat, reed Andy voorbij en nam 's middags de leiding in de Tour over.
Schleck boos. Contador was niet sportief, omdat hij bij de materiaalpech van Schleck door was gereden. Wat een rare redenatie.
Stel dat ik het hier nou over Formule 1 racen had gehad en dat het hier ging over Webber en Vettel. Die zitten notabene in dezelfde ploeg, maar bevechten elkaar als twee kemphanen. Als de ene dan een crash maakt, gaat de ander er echt niet naast staan om te kijken of de gecrashte wel goed uit zijn auto kan komen.

Nog gekker vind ik dat hele teamorder geneuzel. Er rijden met die Tour allemaal mannen in volgauto's mee. Die bepalen vervolgens wat er voor het team het beste is. Dus stel dat jij als eenzame renner de hele etappe 10 kilometer voor het peloton gefietst hebt en over de radio komt dan de order "goed gedaan, Henk, maar wij willen dat Piet wint dus zak maar af" dan doet zo'n renner dat. En op de laatste 100 meter komt Piet dan doodgemoedereerd aantrappen, steekt zijn handen in de lucht en heeft gewonnen. Vreemde zaken.

Er is volgens mij geen sport waarbij dit zo gaat, geen teamsport en zeker geen individuele sport. Het is toch altijd nog zo "dat de beste moge winnen", maar in het wielrennen lijkt het er meer op dat het is "dat het de beste gegund mag worden om te winnen".

Geen opmerkingen: