donderdag 12 november 2009

Aerosmith - Animal Crackers

Na 28 jaar was het dan eindelijk zover, Aerosmith had zijn eerste nummer 1 hit te pakken in Amerika met I Don't Want To Miss A Thing. Dat dat gebeurde met een nummer dat a-typisch is voor het hele oeuvre van de band en dat ze het nummer niet zelf geschreven hadden, daar zullen we verder niet meer over zeuren.

Aerosmith was benaderd om de titelsong van een film te maken waarin Bruce Willis, Ben Affleck en (zanger Steven Tyler's dochter) Liv Tyler de hoofdrollen vervulden, genaamd Armageddon. In de film nadert een meteoriet de aarde en als die in de ruimte niet tot ontploffing wordt gebracht zal al het leven op de aarde ophouden te bestaan. Je zou dan denken dat je dan een stel ervaren astronauten naar boven stuurt om die klus te klaren, maar volgens de filmmakers was het logischer om een stel olieboorders dat te laten doen. Het verhaal was, met andere woorden, flinterdun.

De b-kant van deze Aerosmith single heet Animal Crackers en is eigenlijk gewoon een scene uit de film op muziek gezet. In die scene liggen Ben Affleck en Liv Tyler in een veld op de avond voordat Ben de ruimte in zal gaan met een space shuttle. De dialoog die dan ontstaat is deze hele week De B-Kant Van De Week!

Geen opmerkingen: