donderdag 28 september 2006

Op visite

Afgelopen maandag zijn we op visite geweest bij de verkopers van ons nieuwe huis. Buiten dat het erg gezellig was, was het ook erg leuk om ons nieuwe huis voor het eerst in al die weken van binnen te zien. En, het moet gezegd, wat hebben wij een leuk huis gekocht! Dat is een fijn gevoel, want het is toch echt wel minder hoor, als je weg gaat en tegen elkaar zegt "wat hebben wij nou gekocht?!?".

De verkopers vroegen ook, een beetje timide, of we nog veel aan het huis gingen doen. Toen moest ik denken aan het volgende verhaal van een man die bouwvakker was bij Hillen & Rozen. Hij had een oud huisje gekocht in Bakkum toen de verkopers van zijn huis, mensen die al wat op leeftijd waren, dezelfde vraag stelden. Hij antwoordde toen "mwoah, ik denk het wel een beetje, ja". De arme verkopers hadden de deur nog niet achter zich dicht getrokken of de ABC-bak werd voor de deur neergezet. Voordat de dag om was, lag de hele eerste verdieping in die bak!

Dat verhaal heb ik de verkopers maar niet verteld. Ze waren wel heel blij toen we ze vertelden dat we van plan waren om eerst in het huis te gaan wonen voordat we gaan slopen. Maar keken vervolgens toch wel een beetje benauwd toen wij heel uitgebreid het muurtje van de keuken met de woonkamer op begonnen te meten.

We hebben zo'n zin in de verhuizing...!

Geen opmerkingen: