donderdag 18 maart 2010

Madonna - Till Death Do Us Part

In 1989 bracht Madonna haar 4e album Like A Prayer uit. Zowel vriend als vijand is het over één ding eens: Madonna's grootste talent is dat ze exact weet wat er hip is op het moment dat zij haar platen maakt. Toch maakt ook deze Queen of Pop wel eens een foutje. Nou ja, het is misschien niet echt een foutje maar meer een nummer dat a-typisch is voor al het andere werk dat Madonna ooit heeft uitgebracht.
Toch werd het nummer, dat over het zoontje van producer Patrick Leonard gaat, op single uitgebracht. Madonna wilde er niet te veel aandacht aan besteden en liet er een animatie videoclip bij maken voor de promotie. Maar ja, soms lopen dingen wel eens wat anders. De single kwam begin december 1989 uit en met name de Britten vonden het een heerlijk nummer om de kerst mee te vieren. En tegen alle verwachting in werd het één van de best verkochte singles die Madonna ooit heeft uitgebracht.

De b-kant is niet een exclusief nummer, want je kan het gewoon vinden op het album. Till Death Do Us Part schreef Madonna nadat ze van Sean Penn scheidde. Het is niet één van de meest vrolijke nummers dat Madonna ooit heeft uitgebracht, maar dealniettemin is het deze week de B-kant van de Week.

Geen opmerkingen: