donderdag 21 januari 2010

Neil Young - Harvest III

De AlbumTracks komen in januari 2010 van Neil Young's Harvest.

Van het nummer dat we vanavond gaan draaien, Words (Between the Lines of Age), is, naar mijn weten althans, geen eenduidige verklaring waar het nummer over gaat. Maar als ik de tekst van het nummer lees zou het als volgt kunnen zijn.

Het is Neil's verjaardag en terwijl hij wacht op de gasten staart hij uit zijn keukenraam. Hij ziet mannen die bezig zijn om een plant te planten in zijn vijver. Dan komen de eerste gasten, ze hebben cadeaus meegebracht en ze feliciteren hem. Neil vraagt zich af wat die gasten denken, hoe ze over hem zouden denken als hij iemand anders zou zijn. Als hij bijvoorbeeld niet in "dit grote kasteel" zou wonen. Zouden ze minder van hem denken als hij het was die op zijn knieën de planten in de vijver zou planten in plaats van de man die nu voor ze staat?
Op zijn verjaardag voelt hij zich iemand die observeert, aan de buitenkant staat. Woorden worden er gezegd, maar wat zeggen mensen nou echt? Hij voelt zich een beetje bitter, een beetje triest, spijtig ook, maar toch ook wel blij dat hij is wie hij is. Alhoewel hij zich wel afvraagt wie hij zou zijn als hij iemand anders zou zijn.

Geen opmerkingen: