donderdag 21 januari 2010

George Michael - Hand To Mouth

Nadat hij Wham! eigenhandig om zeep had geholpen, begon George Michael serieus werk te maken van zijn solo carrière. Onder het motto "Sex Sells" werd de eerste single van het eerste solo-album Faith uitgebracht, I Want Your Sex. Mede omdat het op dat moment nog totaal onduidelijk was of George nou van de mannen- of de vrouwenliefde was, viel het bij allerlei groepen behoorlijk in de smaak en werd een gigantische zomerhit.
De tweede single werd het titelnummer van het album. Marketing technisch gezien was het achteraf een slimme manoeuvre om deze volgorde van singles aan te houden; de geile single voor de slimme single. Het nummer opende met een instrumentale orgelversie van Wham!'s Freedom, waarschijnlijk toegevoegd als laatste groet aan alle fans, om vervolgens los te barsten in een jaren '50 stijl rock 'n' roll nummer. Mij heeft het nummer altijd een beetje aan Crazy Little Thing Called Love van Queen doen denken, ook al zo'n nummer dat geïnspireerd was op wat Elvis cs 30 jaar eerder hadden afgeleverd. Maar het werkte allemaal prachtig en Faith werd ook hier in Nederland een grote nummer 1 hit.

Liever had ik in dit programma de b-kant gedraaid van I Want Your Sex, maar de b-kant van dat nummer is in feite hetzelfde nummer in twee andere versies. Daarom de b-kant van Faith, dat is tenminste een ander nummer! Maar echt exclusief kunnen we het niet noemen, want het nummer Hand To Mouth staat gewoon op het album. Toch is het deze hele week de B-kant van de Week.

Geen opmerkingen: