donderdag 18 februari 2010

Iggy Pop - Hideaway

Achteraf was Iggy Pop niet blij met het album dat hij in 1986 afleverde. Helemaal niet blij zelfs. Volgens hem had David Bowie, die het geheel produceerde, er beter zijn naam op kunnen zetten, zo niet Iggy Pop vond hij het album Blah Blah Blah waaraan hij met Bowie gewerkt had.

Het verhaal gaat dan ook dat Bowie van de sessies voor zijn album Tonight nog aardig wat nummers had liggen en dat die de basis vormden voor Pop's Blah Blah Blah. En dat terwijl Tonight van Bowie al niet echt een hoogvlieger was en de kliekjes vormden dan ook een smakeloze hap.

De a-kant van vandaag, Real Wild Child (wild One), is een cover van een nummer van Johnny O'Keefe uit 1958. Een veel gecoverd nummer, trouwens, want zo hebben onder andere Jerry Lee Lewis, Status Quo, Joan Jett & The Blackhearts, Glamour Camp, Marshall Crenshaw, Brian Setzer en Albert Lee dit nummer ooit opgenomen.

De b-kant van vandaag is ook weer zo'n zouteloos nummer van dat Blah Blah Blah album. Toch is Hideaway deze hele week de B-Kant van de Week.

Geen opmerkingen: