dinsdag 9 november 2010

Feuten

"Goeiemorgen, stelletje KUT feuten" was het eerste waarmee ik vorige week maandag begroet werd op het station na twee weken vakantie. BNN ging de eerste aflevering van haar dramaserie Feuten uitzenden en dat werd gevierd met een advertentie op de voorpagina van Metro met voorgaande tekst.

Bij mijn vorige werkgever waren een aantal collega's (m/v) lid van het Corps. Hele nette, propere mensen. Niets op aan te merken. Behalve...een aantal eigenaardigheden. Zet ze bijvoorbeeld in een groep, gooi er wat drank in en dan begint het feest. De verhalen komen los, nog niet zo vreemd, maar er komt ook een vreemd soort racisme los. Het soort van "iedereen die niet gestudeerd heeft is een üntermensch". En die eikels snappen ook nog eens niks van het Corps. "Knor die je bent".

Een andere collega, die wel gestudeerd had maar niet bij het Corps was gegaan, kon dan fijntjes langs zijn sigaar weg opmerken dat er rond het Corps een geur van fascisme hing en dat die Corpsballen iets te veel in de jaren '40/'45 waren blijven hangen.
Tja, erg ver van de waarheid is het niet. Helaas.

Geen opmerkingen: