maandag 30 maart 2009

Vandaag

Eén van de beste Nederlandstalige bands is IMHO Bløf. Muzikaal en productietechnisch zit het altijd goed in elkaar, net zo verzorgd als de aangeveegde straatjes van Zeeland. Als de teksten vaak niet zo apart zouden zijn, zou je bijna over de Opel onder de bands kunnen spreken; goed, degelijk, maar gespeend van elke fantasie.
En laten ze nou net die teksten een beetje begrijpelijker hebben gemaakt. Als we kijken naar de tekst van de laatste single "Vandaag", is het net alsof bassist Peter Slager, ik ga er tenminste even van uit dat hij het geschreven heeft, zich de kritiek van de afgelopen jaren aan heeft getrokken. Afgelopen jaren heb ook ik menig maal "waar gaat het eigenlijk over!?!" verzucht, maar nu gaat het ergens over en is het begrijpelijk. Beetje risicoloos ook. Ik wacht het album nog even af, anders krijgen ze subiet de Opel-award.

zaterdag 28 maart 2009

Stof tot nadenken


Hier heb ik echt even geen woorden voor! De toekomst heeft hele aparte dingen in petto. Kijk naar dit filmpje en "be amazed"!

woensdag 25 maart 2009

Pappa Joe

Eigenlijk was ik van plan om hier geen woorden vuil te maken aan de documentaire die laatst bij "Het Uur Van De Wolf" te zien was over de familie Pondman. Maar na het lezen van deze column, wil ik toch graag een spreekwoordelijke duit in het zakje doen.
Want die documentaire liet een beeld zien van een vader die lijkt of hij zijn eigen mislukte muziekcarrière via zijn kinderen alsnog wil laten slagen. Het was genant om te zien hoe die kinderen gepusht werden. En alles was leuk en aardig totdat ze bij een zangcoach in Wenen waren om te auditeren en die man hun vertelde dat als ze zo doorgingen, hun stem naar de maan hielpen. Voeg daar nog het oordeel van Ernst-Daniël Smid bij in "De Wereld Draait Door", waaruit bleek dat hij het helemaal eens was met het oordeel van de Weense zangcoach, en bewondering maakt plaats voor afgrijzen.
De reactie van de vader op alle kritiek? Die zangcoach in Wenen en Smid kletsen uit hun nek.
In film en muziek is het redelijk normaal dat kinderen werken. Vaak omdat ze het leuk vinden, maar nog vaker omdat ze door hun ouders in een richting geduwd worden. Maar waar de filmindustrie inmiddels schijnt te hebben geleerd van fouten uit het verleden, wil in de muziekindustrie maar niet doordringen dat hoe schattig kinderen ook mogen zijn als ze op een podium in de spotlights staan, die aandacht voor een kind niet goed is. Het beroemdste voorbeeld lijkt mij Michael Jackson die door Pappa Joe vanaf 5-jarige leeftijd gedwongen werd om op te treden. Een totaal verknipte, mensenschuwe weirdo is als volwassene het resultaat. Maar vlak ook de Osmonds en Vanessa Paradis niet uit. En uit de filmwereld zijn Macaulay Culkin en de Olsen tweeling goede voorbeelden.
Voor wat betreft de familie Pondman, pappa is minstens zo erg als de vader van Michael Jackson en zou in mijn optiek uit de ouderlijke macht ontzet moeten worden. Hij gaat alleen voor zijn eigen eer en glorie en brengt zijn kinderen onherstelbare schade toe.

maandag 23 maart 2009

TV

Afgelopen zaterdag waren we op visite bij oud-collega Nita en haar gezin. Normaal gesproken vind ik het nooit zo gezellig als mensen hun tv aan laten staan als ze bezoek hebben, maar bij Nita vind ik het eigenlijk nooit zo'n probleem. Het is wel wat lastiger praten, maar op de een of andere manier vlecht de tv zich dan door een gesprek heen en komt het allemaal wel goed.
Nita had een nieuwe tv gekocht. Zo'n heeeeeeele grote Philips Ambilight LCD tv. Erg gaaf, zo'n groot beeld, toch kan ik me nooit aan de indruk onttrekken dat mijn ouwe trouwe dikke beeldbuis een scherper beeld heeft dan een lcd- of plasma-tv. Misschien komt dat ook wel doordat het signaal van de kabel niet aan lijkt te sluiten op zo'n tv. Want toen we even naar een dvd'tje keken was het beeld veel mooier.
Het zal nog even duren, maar die tv die komt er nog wel een keer! Vanaf nu maar eens de reclames in de gaten houden.

vrijdag 20 maart 2009

A Little Australian Humour

Zo vlak voor het weekend even iets om de lachspieren bij te gebruiken. En ja, Australië staat zeker op ons lijstje van landen waar we nog heen willen met vakantie.


These were posted on an Australian Tourism Website and the answers are the actual responses by the website officials, who obviously have a great sense of humour.

Q: Does it ever get windy in Australia ? I have never seen it rain on TV, how do the plants grow? (UK ).

A: We import all plants fully grown and then just sit around watching them die.

__________________________________________________

Q: Will I be able to see kangaroos in the street? (USA )

A: Depends how much you've been drinking.

__________________________________________________

Q: I want to walk from Perth to Sydney - can I follow the railroad tracks?
(Sweden )

A: Sure, it's only three thousand miles, take lots of water.

__________________________________________________

Q: Are there any ATMs (cash machines) in Australia ? Can you send me a list of them in Brisbane, Cairns,Townsville and HerveyBay ? (UK )

A: What did your last slave die of?

__________________________________________________

Q: Can you give me some information about hippo racing in Australia ? (USA )

A: A-fri-ca is the big triangle shaped continent south of Europe.
Aus-tra-lia is that big island in the middle of the Pacific which does not ... oh forget it. Sure, the hippo racing is every Tuesday night in Kings Cross. Come naked.

__________________________________________________

Q: Which direction is North in Australia ? (USA )

A: Face south and then turn 180 degrees. Contact us when you get here and we'll send the rest of the directions.

_________________________________________________

Q: Can I bring cutlery into Australia ? (UK )

A: Why? Just use your fingers like we do.

__________________________________________________

Q: Can you send me the Vienna Boys' Choir schedule? (USA )

A: Aus-tri-a is that quaint little country bordering Ger-man-y, which is...oh forget it. Sure, the Vienna Boys Choir plays every Tuesday night in Kings Cross, straight after the hippo races. Come naked.

__________________________________________________

Q: Can I wear high heels in Australia ? (UK )

A: You are a British politician, right?

____________________________ ______________________

Q: Are there supermarkets in Sydney and is milk available all year round?
(Germany )

A: No, we are a peaceful civilization of vegan hunter/gatherers.
Milk is illegal.

__________________________________________________

Q: Please send a list of all doctors in Australia who can Dispense rattlesnake serum. (USA )

A: Rattlesnakes live in A-meri-ca which is where YOU come from. All Australian snakes are perfectly harmless, can be safely handled and make good pets.

__________________________________________________

Q: I have a question about a famous animal in Australia, but I forget its name. It's a kind of bear and lives in trees. (USA )

A: It's called a Drop Bear. They are so called because they drop out of Gum trees and eat the brains of anyone walking underneath them. You can scare them off by spraying yourself with human urine before you go out walking.

__________________________________________________

Q: I have developed a new product that is the fountain of youth. Can you tell me where I can sell it in Australia ? (USA )

A: Anywhere significant numbers of Americans gather.

__________________________________________________

Q: Can you tell me the regions in Tasmania where the female population is smaller than the male population? (Italy )

A: Yes, gay night clubs.

__________________________________________________

Q: Do you celebrate Christmas in Australia ? (France )

A: Only at Christmas.

__________________________________________________

Q: I was in Australia in 1969 on R+R, and I want to contact the girl I dated while I was staying in Kings Cross. Can you help? (USA )

A: Yes, and you will still have to pay her by the hour...

donderdag 19 maart 2009

De Vliegende Studio

Gistermiddag ben ik wezen kijken bij de Vliegende Studio van Q Music in Almere. Hierbij een kort beeldverslag.



Ik kwam net op tijd! De kandidaat had de vraag fout beantwoord en direct gingen de mannen aan het werk om de studio weer een meter omhoog te takelen. Hierboven zie je nog net hoe de afstand tot de studio gemeten wordt met een laser apparaat en hieronder zie je hoe de tui-draden weer vastgemaakt worden.



Ook grappig, het café op de Grote Markt waar de mannen uitzicht op hebben heet "Get Down!". Je ziet het nog net in de verte.
En met gierende banden verlieten we Almere weer.

woensdag 18 maart 2009

Een nieuwe lente...

...Een nieuw F1-spel! Net zoals in 2007 en in 2008 doe ik weer mee met het spel van het Noord-Hollands Dagblad, Formule 1 Teammanager. Zelfs als je niets, maar dan ook helemaal niets van de Formule 1 weet kan je nog meedoen met dit spel en heel ver komen. Het is eigenlijk gewoon een beetje gokken en spelen met virtueel geld. Wie wil dat nou niet!?!
Hier kan je je aanmelden en wanneer dat allemaal gelukt is kan je je hier aanmelden bij onze subleague. Daarin spelen we om een barbeque. Let wel, de nummer laatst moet 'm dan organiseren. Waarbij ik wil aantekenen dat de BBQ van vorig jaar door Klaas nog georganiseerd moet worden.
Klaas, waar blijft 'ie?

maandag 16 maart 2009

De biecht

Een oudere man die woont in de omgeving van Parijs gaat naar de plaatselijke kerk om te biechten. De priester maakt het luikje open van de biechtstoel en de man zegt: "Vader, tijdens de oorlog klopte er een mooie vrouw op mijn deur en ze vroeg me om haar te verbergen voor de Nazi's. Dus ik verstopte haar op mijn zolder."
De priester zegt: "Dat is fantastisch dat je dat gedaan hebt, mijn zoon, er is absoluut geen reden om dat op te biechten."
"Maar het is eigenlijk erger Vader. Ze betaalde me terug met seks. Elke dag en twee keer in het weekend."
De priester zegt: "Door dat te doen liepen jullie beiden natuurlijk groot gevaar. Maar wel begrijpelijk dat in die omstandigheden twee mensen zich zo gaan gedragen. Maar als je er echt spijt van hebt, dan zijn nu je zonden vergeven."
"Dank u wel Vader, dat is een pak van mijn hart.. Maar ik heb nog een vraagje. Zal ik haar vertellen dat de oorlog is afgelopen?"

zaterdag 14 maart 2009

Engrish Deel 1





In China doen ze hun uiterste best om te communiceren met de toeristen. Helaas komen ze vaak niet verder dan goede bedoelingen...morgen meer!

vrijdag 13 maart 2009

Mol

Seizoen 2009 van Wie Is De Mol zit er weer op. Net zoals vorig jaar (en alle jaren daarvoor) zat ik er ook dit jaar weer gigantisch naast.
Met mijn eigen advies in gedachten heb ik dit jaar ingezet op de meest appelige van het hele stel. En dus kwam ik uit op Anniek, want niemand kan zo dom zijn. Fout! De iets minder appelige van het hele stel, Jon van Eerd, was echt de mol en speelde zijn stupiditeit. Dat had ik kunnen weten als ik zijn cv had gelezen.
Ik moet dus voor volgend jaar inzetten op de meest appelige, maar net niet tè. En me even verdiepen in de kandidaten, dan weet je vanzelf wie er echt dom is en wie het speelt.

donderdag 12 maart 2009

Tussen haakjes

Toen ik een kleine jongen was (ja, dit wordt er echt zo eentje zoals je al vreest (vroeger was alles beter, mooier, leuker, geiler en cooler) en dus is dit er eentje in de categorie "Opa preekt". Maar daarom niet minder leuk of waar. Trouwens, er staat hier nu al zo veel tussen haakjes als commentaar op de eerste zin (nou ja, eerste zin, eerste paar woorden, maar een kniesoor die daarop let (het is meer een bijzin dan een volzin). Wat mij weer brengt op hoe vervelend het toch kan zijn als iemand zijn eigen verhaal steeds onderbreekt en hoofdzaken niet kan scheiden van bijzaken. Herman Brood was daar een meester in trouwens. Mijn ouders kunnen dat ook heel goed. Dan krijg je een hele discussie of iets in 1979 nou op een dinsdag of een donderdag gebeurd is en of het dan 16:00 uur of 16:05 uur was terwijl het voor het verhaal niets uitmaakt. Uitermate vermoeiend, maar wel vermakelijk) dat het wel knap is als je dit nog steeds kan volgen. Ik heb zelf deze zin al 10 keer terug gelezen en nog raak ik de tel kwijt. En dat terwijl tellen toch mijn werk is. Ach, de beste breister laat zelfs nog wel eens een steekje vallen, daar moet je ook weer niet dramatisch over doen. Maar goed, waar was ik gebleven...oh ja) had je de Scirocco van VW. Daarin reden mensen die van snelheid hielden, geen geld hadden voor een Porsche, maar wel in een redelijk coole bak voor de dag wilden komen.
Nu is er dan de nieuwe Scirocco. Om kort te gaan, zelden heb ik een auto gezien die in de showroom al de sticker "Ordinaire Bak" opgeplakt kreeg. Toch is het zo. Jammer voor ons mooie merk.

woensdag 11 maart 2009

Briljant

Het Jordaan Festival schijnt een begrip te zijn. Althans, zo hoorde ik nog wel eens van mijn Amsterdamse oud-collega Nel. Zij zat in augustus, als ik mij niet vergis, altijd vooraan om te genieten van Peter Beense en consorten. Gelukkig hoeft de provincie nu niet meer te wanhopen, want de Jordaan komt naar je toe dit jaar. Met een line-up van Froger en Roelvink wordt het uiteraard briljant. Wordt het toch nog moeilijk kiezen: het Jordaan Festival On Tour of Pinkpop...lastig!