dinsdag 30 september 2008

Back In Time

In de film Back To The Future 2 stelt Doc Brown op een gegeven moment dat door een bepaalde gebeurtenis er een alternatieve toekomst is ontstaan. Het 1985 zoals Doc en Marty het kennen is dan verruild voor eentje waar Hill Valley geregeerd wordt door de slechterik, de Doc in het gekkengesticht zit en Marty's vader dood is.
Als ik zo nu en dan de krant lees heb ik wel eens het gevoel dat ik in zo'n alternatieve realiteit rondloop. Kan het nou echt waar zijn dat ABN Amro verkocht is en dat de koper nu ook in de etalage staat? Kan het nou echt waar zijn dat je aan mensen hypotheken verstrekt die ze nooit terug kunnen betalen waardoor op termijn zelfs je bank omvalt? Kan het nou echt waar zijn dat de staat Israël een muur heeft gebouwd om de Palestijnen buiten te houden? Enzovoort, enzovoort, enzovoort.
Het wachten is op de tijdmachine die het mogelijk maakt om terug te gaan naar de tijd dat alles leuk, mooi en netjes was. De oertijd wellicht?

Om dit stukje toch nog positief af te kunnen sluiten, kijk eens op deze pagina. Helemaal geweldig, al die BTTF memorabilia.

maandag 29 september 2008

F1

Gistermiddag was het dan zover: de eerste formule 1 ooit die in het donker is verreden. Singapore had de primeur. Lange tijd heb ik geen Formule 1 meer gekeken, om diverse redenen. In zijn tijd was ik behoorlijk fan van Der Schumi. Als die man achteraan startte wist je nog niet zeker of hij stiekem toch zou winnen. OK, af en toe was hij wel wat gemeen (je concurrent van de baan aframmen om het WK te winnen is niet bepaald sportief), maar met Schumi achter het roer was Ferrari gisteren sowieso niet achteraan gefinished. Daar ben ik heilig van overtuigd. Toen hij ermee ophield heb ik dan ook geen wedstrijd meer helemaal gekeken.
Tot gisteren dan. En het was meteen helemaal geweldig. Spannend van begin tot eind, een paar crashes en wat glommen die bolides mooi in dat kunstlicht! Het waren prachtige plaatjes, alsof de GP in de Efteling verreden werd.

zondag 28 september 2008

Remsporen

Afgelopen vrijdag was alweer de 15e presentatie van een nieuwe Remsporen-cd. Voor de niet-ingewijden onder ons (en dat is vrijwel iedereen), vroegâh hadden Eric, Erik, Han en ik een radioprogramma bij Radio 80. Door omstandigheden kwam daar een eind aan, maar één van de spin-offs van dat programma zijn de cd's die we met z'n vieren samenstelden en uitdeelden aan vrienden, familie en bekenden.
Tegenwoordig maken we die cd's nog steeds. We komen daarvoor een keer in het voorjaar bij elkaar om nummers te selecteren, in de zomer zetten we 'm dan in elkaar en in de herfst delen we hem uit. Onder het genot van een hap en (veel) drank.
De titel van de laatste editie is Lijflucht, een live-album met pareltjes van o.a. David Bowie, Robbie Williams, Bruce Springsteen en Amy Winehouse.
Het was gezellig bij Nikos in Alkmaar, om een uur of half 3 was ik thuis. Briljante avond.

donderdag 25 september 2008

ikTelefoon 2

Het is de koning der gadgets, zoals ik eerder al berichtte, de iPhone van Apple. En omdat ik toch wel erg gek ben op gadgets ben ik eens gaan speuren. Wat blijkt? Op dit moment kan je een abonnement afsluiten bij T-Mobile dat maar een paar euro per maand méér kost dan mijn huidige abonnement. Maar ja, dan zit je bij T-Mobile en daar was ik niet voor niets ooit weggegaan. Weer even wat verder speuren leerde mij ook dat de iPhone een probleem heeft met de ontvangst. Dat in combinatie met de dramatische dekking van T-Mobile (er is werkelijk helemaal niets veranderd in al die jaren!) denk ik dat het verstandiger is om een simlock vrije iPhone te kopen. Maar waar? Op E-bay staan er een aantal, maar voor exorbitante bedragen. Bovendien is het onzeker dat je krijgt wat je hebt besteld. Nog maar even verder speuren...

woensdag 24 september 2008

Inbraak

Het is alweer een tijdje wat stil op dit blog, maar dat is niet helemaal zonder reden. Afgelopen zaterdag is er namelijk ingebroken in het kantoor van mijn werk. Heel erg vervelend, want al is er dan bijna niets meegenomen, de schade was toch behoorlijk groot. Alleen al de deuren, maar verder is er ook van alles kapot gemaakt. Wat precies allemaal, dat ga ik hier niet vertellen. Het politie onderzoek is nog niet afgerond en dan lijkt het me niet verstandig om op internet te zetten wat er allemaal is gebeurd.
Hoe dan ook, ik ben er de afgelopen dagen erg druk mee geweest. Zo druk, dat ik 's avonds geen zin meer had om een stukje te schrijven voor de volgende dag. Nu alles weer meer op orde is, kan je ook hier weer wat verhalen verwachten.

vrijdag 19 september 2008

Baz Luhrman vertaald

Vrienden en vriendinnen van de generatie "nu", gebruik zonnebrand. Als er 1 ding is wat ik je als tip voor de toekomst mee kan geven, is dat bij het gebruiken van zonnebrand op de lange termijn de voordelen ervan zijn bewezen door deskundigen. De rest van mijn advies heeft verder geen basis behalve die van mijn willekeurige ervaring. Ik zal dat advies op je los laten vanaf… nu.

Geniet van de kracht en de schoonheid van je jeugd. Of laat ook eigenlijk maar, je zal de kracht van je jeugd niet begrijpen tot die is vervaagd. Maar geloof me, als je over 20 jaar foto's van jezelf terugziet kun je nauwelijks bevatten hoeveel kansen er voor jou voor het oprapen lagen en hoe geweldig je er eigenlijk uitzag… Je bent niet zo dik als je denkt dat je bent.

Maak je geen zorgen over de toekomst, maar weet dat je zorgen maken net zo effectief is als een algebra opgave oplossen door te kauwen op kauwgom. De echte problemen in je leven zullen die blijken te zijn welke nooit in je gedachten zouden zijn opgekomen. Van het type die je niet aan ziet komen op een gemiddelde dinsdag om 4 uur ’s nachts.

Doe elke dag één ding waar je bang voor bent.

Zing

Wees niet roekeloos met andermans hart en probeer het niet uit te houden met mensen die roekeloos zijn met het jouwe.

Flos

Verpest je tijd niet met jaloezie, soms heb je een voorsprong en soms loop je achter. De race is lang en je eindigt uiteindelijk alleen met jezelf.

Onthou de complimenten die je kreeg, vergeet de beledigingen. Als het je lukt om dit te doen, laat me weten hoe je het deed.

Bewaar je oude liefdes brieven, gooi je oude bankafschriften weg.

Rek

Voel je niet schuldig als je niet weet wat je met je leven aanmoet. De meest interessante mensen die ik ken wisten het op hun 22ste ook niet, enkele van de meest interessante veertigers die ik ken weten het nog steeds niet.

Zorg dat je genoeg calcium krijgt.

Ontzie je knieën, je zal ze missen als ze naar de klote zijn.

Misschien zal je trouwen, misschien ook niet, misschien krijg je kinderen, misschien ook niet. Misschien ga je scheiden op je veertigste, misschien loop je de polonaise op je 75ste verjaardag. Wat je ook doet, feliciteer jezelf niet teveel. Je keuzes zijn voor de helft toeval en zo ook die van anderen.

Geniet van je lichaam, gebruik het zoveel je kunt. Wees er niet onzeker over of wat andere mensen er over denken, het is het mooiste instrument dat je ooit zal bezitten.

Dans

Ook al is je eigen huiskamer de enige plek waar het kan.

Lees de wegwijzers, ook al volg je ze niet.

Lees geen modebladen, je zal je er alleen maar lelijk door voelen.

Leer je ouders goed kennen, je weet nooit wanneer ze voor altijd uit je leven verdwijnen.

Wees aardig voor je broers en zussen, zij zijn de belangrijkste link met je verleden en zullen hoogstwaarschijnlijk bij je blijven tot het eind.

Begrijp dat vrienden komen en gaan, maar doe voor de meest dierbare die bij je blijven de moeite die ze verdienen. Negeer de geografische afstanden die het moeilijk maken, want hoe ouder je wordt des te meer je de mensen nodig hebt die je kende toen je nog jong was.

Woon ooit in Amsterdam maar vertrek voor het je hard maakt, woon ooit in Brabant maar vertrek voor het je soft maakt.

Reis.

Accepteer bepaalde onvermijdelijke waarheden, de prijzen zullen stijgen, politici zullen vreemd gaan, jij ook zal oud worden en dan zal je fantaseren dat toen jij jong was de prijzen redelijk waren, politici nobel en kinderen hun ouders respecteerden.

Respecteer de bejaarden.

Ga er niet vanuit dat anderen jou zullen onderhouden. Misschien heb je een kapitaaltje van je ouders, misschien heb je een rijke wederhelft. Maar je weet nooit wanneer een van beiden op zullen raken.

Klooi niet teveel met je haar want anders zal het tegen je veertigste eruit zien als op je 85ste.

Wees voorzichtig wiens advies je opvolgt, wees geduldig met diegene die het geven. Advies is een vorm van nostalgie en het geven is een manier om in het verleden te vissen, het af te vegen, te schilderen over de nare periodes en het te recyclen voor meer dan het werkelijk was.

Maar geloof mij voor wat betreft de zonnebrand.

(met dank aan Jeroen van Inkel voor de vertaling)

woensdag 17 september 2008

Joseph

Laatst reden we vanuit Italië met de auto terug naar Nederland. Ik vind het altijd prettig om in de auto naar de Nederlandse radio te luisteren, dus toen we de Nederlandse grens naderden verwisselde ik de MP3-cd voor de radio. Ongelukkigerwijs viel ik midden in een programma dat de Avro uitzendt vanaf 24:00 uur op zaterdagavond, Musical Moods. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een programma waarin muziek uit musicals centraal staat. Voor het hele programma heb ik eigenlijk maar één typering: vreselijk knap. Knap dat je zoveel k#t-muziek in 2 uur op de radio kan draaien en het dan ook nog eens enorm enthousiast kan presenteren. Het geheel wordt namelijk aan elkaar gebabbeld door Frits Sissing, een oprechte musical-liefhebber. Dat moet je ook wel zijn als je over alle Nederlandse versies van musicals met zoveel vuur kan praten. Ik hield het welgeteld 7 minuten uit bij dit programma, gillend naar een andere zender.
Nu is er dan op tv de zoektocht naar "Joseph", ook weer gepresenteerd door Frits Sissing. "Wie is toch die Joseph?" vroeg Geri zich afgelopen week hardop af. "De enige Joseph die ik ken is Stalin en die is al jaren dood!"

maandag 15 september 2008

The Great Gig In The Sky

Zojuist is bekend geworden dat organist/pianist/oprichter van Pink Floyd Richard Wright is overleden.

Ik vind het vreselijk dat hij is overleden. Voor de band Pink Floyd was hij van onschatbare waarde. Tenminste, in het begin. En dat waren nu net de platen die ik als eerste van de bibliotheek leende: als eerste Wish you were here, toen de platen uit eind jaren '60/begin jaren '70, waarop Rick echt nog zijn stempel kon drukken, en daarna pas The Wall en Dark Side of the Moon. Gebiologeerd luisterde ik als 16-jarige naar nummers als Remember A Day, See Saw, Shine On You Crazy Diamond en The Great Gig In The Sky. Vóór alles riep hij een sfeer op in die nummers en dat was naar mijn mening een ongelooflijk groot gedeelte van de sound van de band. Eind jaren '70 raakte hij wat ondergesneeuwd door de ego's van met name Roger Waters en David Gilmour, werd zelfs uit de band gegooid in 1980, maar werd ook weer in genade aangenomen voor een album en een tour in 1987.
Voor de fans van Pink Floyd is dit een inktzwarte dag, want nu is het helemaal zeker dat deze band nooit meer zal optreden. De laatste keer was op Live8 in 2005. En ik baal als een stekker dat ik 'm nooit live heb gezien toen ik de kans had in 1994.

Richard Wright overleed aan de gevolgen van kanker en is 65 geworden.

vrijdag 12 september 2008

500

Er mogen vandaag 500 kaarsjes op de taart, want dit is de 500e post op dit log. Tijd om een top 5 samen te stellen van de meest bezochte bijdragen.

5 - Krachtcentrale
Het verhaal over de vocoder van Kraftwerk wordt blijkbaar door heel veel mensen bekeken als ze wat meer willen weten over wat een vocoder is.

4 - Muis
Al zeg ik het zelf, best wel een grappig verhaaltje over hoe wij een muis vonden in ons huisje. NB: Poes vangt tegenwoordig zoveel muizen dat ik dit echt nooit meer zie gebeuren.

3 - De bikini-carwash
België is biljant! Als het afgeschaft wordt, moeten we meteen weer zo'n staat oprichten. Een bikini-carwash...geniaal!

2 - Pindakaas
Echt waar gebeurd, dit verhaal. "Can ik you help?", vroeg die uitermate hulpvaardige man. En die touristen begrepen hem ook nog!

1 - Bejaardensex
Uiteraard, het enige verhaal met sex in de titel is het meest bezocht! Moet dan wel lichtelijk teleurstellend zijn dat je bij een verhaal uitkomt en niet bij een vrouw van 85 die haar lellend vlees toont aan de wereld.

Mijn persoonlijke favoriet van het afgelopen jaar vind ik moeilijk om te zeggen, bescheiden als ik ben. Maar, dit verhaal over Katie Melua behoort wel tot mijn favorieten. Vooral omdat elke keer als ik haar hoor op de radio bij mezelf denk "welke zichzelf respecterende man kan dit gekweel nou horen?". Frits Spits blijkbaar, want die stelde laatst in een afkondiging "Goed he, dit nummer van Katie Melua. Het is zo goed dat ik wel wil beweren dat jij geen enkel slechte plaat van Katie op kan noemen!" Ik dacht bij mezelf "heb je effe een uurtje?"

donderdag 11 september 2008

Drank


Vandaag een mooi stukje geschiedenis. Deze foto is genomen in 1919, vlak voordat de drooglegging begon. De dames wilden waarschijnlijk een statement maken, maar wees nou eerlijk, hoe dronken moet je zijn voordat je ook maar één van deze dames zou willen kussen?

dinsdag 9 september 2008

Plafond

Gisteravond keken Geri en ik angstvallig naar boven. Men zegt wel eens dat daar alle zegen vandaan moet komen, maar bij ons in de kamer is het tegenovergestelde het geval. Toen wij dit huis kochten viel het al op dat het plafond op een paar punten "doorhing". Net alsof je een laken met twee personen horizontaal hebt gespannen, dan hangt het in het midden een beetje door. Zo ziet ons plafond er op sommige punten ook uit. Maar het wordt maar erger en erger en daarom heb ik buurman Joop er maar eens bijgehaald om een deskundig oog op ons plafond te werpen.
Wat blijkt, de vorige eigenaar (of die daar vóór) heeft het huidige plafond opgehangen aan het oude, zachtboard, plafond. En dan op plaatsen bevestigd met spijkers. Tja, het heet niet voor niets zachtboard, dus die spijkers en schroeven zijn er na een paar jaar echt wel uitgelubberd.
Eigenlijk moet het hele plafond vervangen worden, was het oordeel van Joop. Gisteravond dus maar eens mijn licht opgestoken bij Karwei en Praxis, foldertjes gehaald, op internet gekeken. Dat moet ik toch wel kunnen? Het lijkt niet zo moeilijk. Als ik echt aan de klus ga beginnen meld ik hier de vorderingen.

vrijdag 5 september 2008

Wat hebbie daahaan?!?! (slot)

Het appartement in Cerreto Guidi, Le Veneri, is een zgn. agriturismo, een soort kamperen bij de boer maar dan luxer. Het is gelegen op een stuk land met adembenemende vergezichten, boven de wijngaard en de olijfbomen. Het heeft een zwembad van 9 x 3m en dat was vooral een verademing toen het serieus heet begon te worden, meer dan 35˚ op donderdag. De kamer had ook airco, maar die was beschikbaar tegen bijbetaling. Uiteindelijk was het de laatste 3 dagen zo warm dat we dat toch maar gedaan hebben; konden we tenminste weer slapen!
Dagtochtjes hebben we gemaakt naar Vinci (erg leuk), Florence (al geweest, maar blijft leuk), Lucca (wat een mooie stad, een plaatje!) en Siena (ook al geweest, maar nog steeds erg leuk). We zijn ook nog een paar dagen in ons appartement gebleven en hebben heerlijk liggen lezen en zonnen bij het zwembad. Het was heerlijk!
De foto van vandaag heeft Geri op 2,5km van Le Veneri gemaakt, is het geen plaatje?

Jammer genoeg was het op zaterdag alweer over en reden we in één ruk door naar huis via Oostenrijk. Vanaf Garmisch was het stil op de autobahn en konden we lekker doorrijden. Om 2 uur 's nachts waren we weer thuis. En vanaf gisteren begon de realiteit van werken weer. Pfoeh! Ik ben nu alweer aan vakantie toe!

donderdag 4 september 2008

Wat hebbie daahaan?!?! (deel 3)

Donderdagochtend 21-8 vertrokken we al heel vroeg naar Toscane, waar we een appartementje geboekt hadden op 30 minuten van Florence. Omdat we Frankrijk nog nooit echt hadden gezien en we graag langs Monaco wilden, reden we door Frankrijk naar Toscane. Onze eerste stop was Beaune, net onder Dijon. Ik had de hele dag over de Route National gereden en was kapot. Snel wat eten, kunnen we gaan pitten. Een dagschotel op het plein van Beaune, ik heb er nog het zuur van!
De volgende dag was het koud en het regende, jammer, maar op naar Frejus! Onderweg begon het alsmaar harder te regenen, tot 2 uur voor Frejus ineens de zon ging schijnen en dat is de rest van de vakantie niet meer opgehouden. 's Middags lagen we in de Middellandse Zee te dobberen en pakten we onze eerste zonnestraaltjes op het strand. 's Avonds hebben we heerlijk gegeten en moe maar voldaan gingen we naar bed.
Zaterdagochtend reden we naar Monaco, in 1 woord: WOW! Wat een gave stad, erg mooi ook. In de pitstraat van de Formule 1, als die er is tenminste, hebben we geluncht. Ik keek mijn ogen uit. Ferrari's borrelden links en rechts op als gas in een moeras. Om 14.30 uur haalden we de auto uit de garage en wilden we de snelweg naar Italië vinden, maar dat was nog niet zo eenvoudig. De TomTom raakte tussen de hoge gebouwen de weg kwijt en uiteindelijk kwamen we eruit door een Zwitser te volgen.
De snelweg van Cannes naar Genua noemt men de Autostrada dei Fiori (de bloemensnelweg). Ach, het beestje moet een naam hebben, denk ik, want we hebben geen bloem gezien! Wel een hele mooie weg. Na ruim 5 uur kwamen we aan bij ons appartement in Ceretto Guidi, bij Vinci in het hart van Toscane.
Morgen het slot.

woensdag 3 september 2008

Wat hebbie daahaan?!?! (deel 2)

Op maandag 18-8 reden we naar de Ikea in A'dam Zuidoost om meubels voor Geri's kamer te gaan kopen. Mijn moeder zegt nogal eens "met passen en meten wordt veel tijd versleten" en dat bleek ook weer van toepassing op het proppen van de Ikea-pakketten in onze Hummer. Uiteindelijk paste het allemaal (ook al kon ik maar met moeite schakelen - ach, gewoon over de snelweg en niet te veel schakelen) en met de auto ligt achterover hellend reden we huiswaarts.
Wat ik me nooit zo realiseer als ik die Ikea-meubels ophaal, is dat ze meestal niet zoveel wegen bij het inladen maar als je ze dan uit de auto moet halen, naar binnen slepen en vooral de trap op moet dragen, ze op wonderbaarlijke wijze het gewicht van een kamerolifant benaderen. Je bent al kapot voordat je nog maar 1 schroef in dat hout hebt gedraaid!
Dinsdagmiddag had ik alles in elkaar gezet (2 kasten, 2 bureaus en een rolgordijn) en ook het afval naar de stort gebracht. Geri blij. We konden ons gaan voorbereiden op onze vakantie in Italië.

dinsdag 2 september 2008

Wat hebbie daahaan?!?! (deel 1)

Voor dit blog ben ik vanaf 15-8 met vakantie gegaan, tegelijk met mijn vakantie van mijn werk. Maar...wat heb ik nou allemaal gedaan? Een kleine samenvatting, deel 1.

Vrijdag 15-8 begonnen Geri en ik met het aanleggen van een terrasje in de achtertuin voor het tuin ameublement. Eind mei hebben we voor behoorlijk wat geld een tuinset gekocht (tafel + 4 stoelen van teak), maar al die tijd stond het spul in het gras. Dat is niet handig en niet goed voor het teak. Dus moest er een terras komen om e.e.a. op te kunnen zetten. We begonnen met het verwijderen van het gras. Gelukkig kwam Marjan, onze buurvrouw uit Almere, in de middag op visite, dus werd het leggen van de stenen uitgesteld naar zaterdag. Van al dat spitten waren we met z'n tweeën helemaal gebroken en daarom vonden we het ook niet erg om het werk uit te stellen naar zaterdag.
Na een leuke middag en avond met Marjan gingen we op zaterdag vol goede moed aan het werk. Een week ervoor hadden we bij iemand in Egmond aan Zee een partij betonnen tegels opgehaald en vol frisse moed togen we aan het werk.
Volgens mij begonnen we om 11.30 uur. Om 17.30 uur hadden we 4m² gelegd. We waren gebroken. Van de avond weet ik niets meer behalve dat ik sliep als een baby'tje.
Op zondag gingen we verder, maar in plaats van met z'n tweeën aan één plek te werken besloten we ieder een gedeelte op ons te nemen en naar elkaar toe te werken. Toen waren we om 14.00 uur klaar. Dat hadden we veel eerder moeten doen!
In de middag heb ik met buurman Joop naar Alkmaar gefietst voor een gratis optreden van de Nits op het Canadaplein. Ze waren maar met z'n drieën, maar wat een band! Zo strak als een pianosnaar. Ze deden aardig wat nieuwe nummers, maar ook persoonlijke favorieten als Two Skaters, Pelican & Penguin en Nescio. De middag werd afgesloten met In The Dutch Mountains. In het zonnetje met een biertje was het genieten, een mooie start van de vakantie!

maandag 1 september 2008

The wait is over!

Jawel, terug van vakantie en vol met goede ideeën voor dit blog! Fijn dat je bent blijven hangen. Vanaf morgen ga ik weer proberen om 5x in de week een bijdrage te doen, nog even geduld dus...
Tot morgen!