vrijdag 31 augustus 2007

Amazing

Vandaag liep ik langs de gracht in Amsterdam toen ik aangesproken werd door een man. "You are a very lucky man", zei hij en begon me enkele dingen te vertellen. Of het waar was dat vorig jaar geen topjaar voor me was geweest, dat ik erg succesvol was en gelukkig. Tja, zeg daar maar eens "nee" op! Hij schreef wat op een papiertje en stopte dat in mijn hand, "you hold this". Vervolgens vroeg hij mij wat mijn favoriete bloem was (tulp), mijn geluksgetal (16) en schreef beide antwoorden op een papiertje. "Now you open the paper in your hand" en jawel, mijn antwoorden stonden op het papiertje dat hij in mijn hand gestopt had. Uiteindelijk wilde hij natuurlijk gewoon geld zien voor deze "amazing discovery" dus vroeg ik hem of hij honger had, want zo ja dan had ik hem meegenomen naar een snackbar - geld geven doe ik namelijk niet. Maar hij had geen honger, dus dat feest ging niet door.
Bij het afscheid heb ik nog wel even gecontroleerd of hij mijn portemonnee had weg getoverd, maar dat was niet het geval. Aardige man.

woensdag 29 augustus 2007

Zomergast: Linda de Mol

Afgelopen zondag was Linda de Mol de Zomergast. Nu blinkt het programma tegenwoordig niet echt meer uit in het brengen van boeiende tv, maar het was zondag weer echt ouderwets slaapverwekkend. En wat is dat tegenwoordig? Bijna iedereen kiest een fragment (of meer) van bejaarden met Parkinson of Alzheimer op schoot. Linda kon wat dat betreft ook de verleiding niet weerstaan.
Paul de Leeuw, de Schreeuw van de Leeuw. Waar denk je aan als je dit leest? Ik denk dan aan Bob de Rooij, een paasuitzending waarbij Paul een ren met kuikentjes had (de beestjes waren halverwege de uitzending onder Paul's schoenen vertrapt; "Sorry!"), "filmpje!", een uitzending met Koninginnedag waarbij de Oranjebitter iets te rijkelijk vloeide, misschien Rene Klijn of de uitzending dat hij zijn gehandicapte nichtje ging toezingen. Van alles, maar niet een demente bejaarde waarmee Paul in 1993 een liedje ging zingen.
Het leek trouwens wel alsof het Joris ook niet kon boeien. Een paar keer kon hij zijn ergernis over Linda's gespeelde intellect niet onderdrukken, of beeldde ik me dat in?

dinsdag 28 augustus 2007

Dieren

We hebben dieren in onze tuin. Dat is een hele verandering ten opzichte van Almere. De enige dieren die je daar af en toe zag waren wormen en een enkele verdwaalde mus. Hoe anders is het in Heiloo! Zo hebben we een "huiszanger": een te veel, te vaak vals zingende merel die we Gerard hebben gedoopt. Onze poes heeft het ook voorzien op Gerard en we hebben bijna een dagtaak aan het scheiden der partijen.
Vorige week kwam ik thuis en zag ik nog net een grote roofvogel, +/- 40 cm hoog, onder de rodondendron wegduiken. Het lijk waarin hij had zitten pikken, een klein vogeltje, heb ik maar in de kiepelton gegooid.
Maar gisteravond was het voorlopige hoogtepunt. Na CSI moest ik nog even de schuur op slot doen, dus liep ik even snel naar buiten als mijn slof over iets schuurt. Lag er pal voor de deur een egeltje! Die zich schielijk achter een plant verschool van schrik.
We hebben 'm Erik genoemd, Erik de Egel. Niet te verwarren met Eddie The Eagle, trouwens.

maandag 27 augustus 2007

Bikini carwash

In Belgie hebben ze het begrepen! Terwijl we in Nederland bij "iets doen voor het goede doel" eigenlijk automatisch aan een paar dingen denken (een televisie-actie, een sponsorloop, oid) pakken ze het bij onze zuiderburen iets leuker aan: de bikini carwash voor het goede doel! Hoeveel geld de dames hebben opgehaald? Geen idee. Voor welk goed doel het was? Geen idee. Dat maakt ook niet uit, want het levert wel mooie plaatjes op!
Trouwens, voor diegenen die aan het bovenstaande plaatje niet genoeg hebben, hierbij nog eentje.

vrijdag 24 augustus 2007

Kooi

Gisteren kreeg ik een mailtje van mijn broer met een link naar een column over de Gouden Kooi op Nu.nl. Uiteraard het standaardverhaal "hoe lang moet dit nog de Nederlandse tv teisteren, wat een vreselijke mensen, etc, etc".
Feit is wel dat er op je tv een knop zit en het ergste dat je het volk in die Kooi aan kan doen is niet kijken. En er eigenlijk ook geen stukje op een blog over schrijven en ze aandacht geven. Reden dat ik dat wel doe is omdat er vanmorgen een 5-regelig berichtje in de krant stond: Fons van Westerloo stopt uiterlijk december met het uitzenden van de Kooi. De enige reden waarom het nu nog op tv blijft, is omdat Oom John het programma nog moet verkopen aan het buitenland en een programma dat van de buis is gehaald is een stuk lastiger te verkopen.
Nou John, ik gok er nog eerder op dat er een schaatsbaan in de hel wordt aangelegd dan dat je deze pulp aan het buitenland kunt slijten, maar....succes!

donderdag 23 augustus 2007

Duits 2

Nu de opfriscursus Duits er bijna op zit kan ik wel vertellen hoe het gegaan is. Namelijk: goed! Mein Deutsch ist aber nicht perfekt, maar ik werk eraan zullen we maar zeggen. De samenstelling van de groep was gemeleerd: van studenten die de cursus nodig hadden voor hun vervolgstudie tot een kunstenares tot een huisvrouw waarvan ik me nog steeds elke dag afvraag wat haar naar school heeft gebracht. Maar al met al is het een leuk groepje van ongeveer 13 mensen.
In de eerste week was onze lerares Katja, een jongedame die niet alleen heel goed les kon geven, maar ook wilde vertellen over hoe het was om te wonen in het voormalige Oost-Duitsland. We keken ook naar de film Goodbye Lenin, een leuke maar ook leerzame film.
De tweede week was onze lerares Barbara. Zij komt uit het Oostenrijkse Graz (spreek uit als Kraatz) en wist ons ook enthousiast te maken voor een bezoek aan die stad. Het staat op de rol voor volgend jaar!
Ik voel me weer helemaal opgefrist.

woensdag 22 augustus 2007

Tracks-site

Gisteravond heb ik wat vernieuwingen aangebracht aan de Tracks-site. Zoals je misschien weet heeft Tracks deze zomer een zomerstop. Ik heb die tijd gebruikt om e.e.a. te bedenken en uit te werken voor het programma. Zo zijn er een paar items verdwenen en weer een paar nieuwe voor in de plaats gekomen. Wil je weten welke? Kijk dan snel op de vernieuwde Tracks-site!

dinsdag 21 augustus 2007

Foxje

Voor diegenen die zich afvroegen hoe het nu staat met de Fox, kan ik melden dat hij geweldig rijdt. Het Braziliaanse wonder op wielen rijdt tot nu toe als een zonnetje, een samba-zonnetje! De foto van vandaag is gemaakt op zaterdagochtend toen we hem op gingen halen. Is het geen plaatje?!?

zondag 19 augustus 2007

De Vlo Op Je Kussen Show

Gisteravond was er voor het eerst in ongeveer 10 jaar weer een Vlo Op Je Kussen Show op Radio 80. Evert Visser, Marcel Bak en ik presenteerden een programma dat volledig ging over de voorloper van Radio 80, Radio Noordzee. En dat is dan dus niet de legale landelijke Radio Noordzee, maar de illegale Egmondse zender. Voor ons radiomakers een station met bijna mythische proporties. Wij wilden alle drie bij Radio Noordzee draaien, maar uiteindelijk heeft alleen Marcel bij dat station gedraaid. Dat was ook de reden waarom Marcel er bij móest zijn, want hij kon uit eerste hand verhalen vertellen en bovendien heeft Marcel een ongelooflijk radio-archief met niet alleen eigen programma's maar ook opnames van collega's. En daarom konden we gisteren dan ook fragmenten laten horen van programma's van Radio Noordzee.
Evert was gisteren de straat opgegaan met een microfoon en vroeg Egmonders of ze zich Noordzee nog konden herinneren, kwamen enkele briljante gesprekken uit. Al met al vond ik het een geslaagde avond, we hebben weer vreselijk gelachen.

vrijdag 17 augustus 2007

Jos

Vanavond hoorde ik het trieste nieuws dat Jos Brink toch is overleden aan de gevolgen van kanker. We zullen hem missen.

IJs

Al een paar dagen zag ik de kinderbuurtjes van de overkant werken aan een stellage. Vandaag werd dan onthuld wat de bedoeling was. Ze gingen ijs verkopen. Ze hadden zelf roomijs gemaakt (zeiden ze, maar het kwam van Oom Albert!) en alle kinderen, de overburen hebben er zeven (ja: 7!!!), en de andere kinderen uit de buurt waren ingeschakeld voor het verkopen van het ijs. Elke passant werd naar de kraam gedirigeerd, wij dus ook. Ons beider buurmeisjes stonden achter de kassa en de overbuurtjes huppelden er omheen. Het was allemaal een erg vrolijke bedoening.
Ik had het enige ijs dat ze echt zelf gemaakt hadden, zei buurjongetje Per, kokosijs. Het was prima spul.

donderdag 16 augustus 2007

Muziek

Dit blog ging in eerste instantie over muziek en radio in het algemeen en het wordt hoog tijd om weer terug naar de core business te gaan!

Onlangs heb ik de laatste twee cd's van Prince, 3121 en Planet Earth, gekocht en ik kan niet anders zeggen...briljant. 3121 had nog een paar zwakke momenten, maar Planet Earth lijkt wel net na Diamonds & Pearls gemaakt, zo goed. Elk nummer op die plaat is een 10 met een griffel. En dat na de 9 magere Prince jaren die inmiddels alweer achter ons liggen. Zullen dan nu eindelijk de vette jaren weer gaan beginnen?

Nog een tip: The Feeling. Regelmatige luisteraars van 3FM kennen hun werk allang, maar voor al die mensen die ze niet kennen, het album Twelve Stops And Home bevat twee hits en zo ongeveer het mooiste liefdesliedje uit 2006. Het heet Rosé en als ik jou was zou ik als een haas richting iTunes gaan om het (legaal!) te downloaden. Of naar de winkel van oom Hans Breukhoven voor de service wih a Vanessa-smile. Ook briljant.

Dat geldt trouwens ook voor het nieuwe Remsporen-album dat dit najaar weer verschijnt. Maar daarover binnenkort meer.

woensdag 15 augustus 2007

Teller

Sinds een tijdje werkt de teller op dit blog. Ik kan nu dus heel goed monitoren hoeveel mensen dit blog lezen. Wat wel grappig is, is dat sinds ik wat over de Formule 1 en over mooie borsten geschreven heb, het bezoek aan dit blog is verviervoudigd. Uiteraard wil ik deze bezoekersaantallen vasthouden, dus heb ik besloten om mijn publiek ter wille te zijn en nog een blog over de Formule 1 te plaatsen. Vervelend dat dat meisje voor die auto staat.

dinsdag 14 augustus 2007

6085

Sinds zaterdag heb ik een nieuwe telefoon en ik geef het meteen maar toe: Ja, ik ben een gadget-freak. Maar feit is wel dat ik aan een nieuwe telefoon toe was. Van F#ckingVitae had ik vorig jaar weliswaar een nieuwe telefoon gekregen, maar daarvan mocht ik wel zelf het merendeel betalen en om dan meteen een duur toestel te kopen... En mijn contract was aan revisie toe, dus hoppa! Een goedkopere rekening én een nieuwe telefoon. Ik heb de Nokia 6085 genomen, dat is zo'n "klap telefoon".
Nu ga ik dus klappend door het leven. Briljant apparaatje.

maandag 13 augustus 2007

iRadio

Een dag of 10 terug was Marcel Bak hier om een paar dingetjes in te spreken. Met Evert Visser blazen we namelijk aanstaande zaterdag het legendarische showprogramma De Vlo Op je Kussen-Show nieuw leven in en daar hebben we nieuwe jingles voor nodig. Briljante jingles zijn het geworden, al zeg ik het zelf.
In ieder geval, Marcel vroeg mij gedurende de avond of E-Bay wat is. Nou ben ik een enorm enthousiast E-Bay'er, dus was hij aan het juiste adres voor een demonstratie. Voortvarend ging ik te werk en liet hem de zoekfunctie zien, ik zocht op de term "radio" en vond iets dat ik al langer zocht, namelijk een iPod Radio Remote. Je hangt dat ding aan je iPod en die verandert spontaan in een radio zodat je live radio op je iPod kan luisteren. Dat ding kost hier in de winkel €59,95. Inclusief bezorging vanuit Hong Kong kost datzelfde ding op Ebay €15,95. Kijk, daar kan je je geen buil aan vallen. Meteen besteld, dus.
Vorige week vrijdag was het binnen. Two thumbs up!

zaterdag 11 augustus 2007

Denise

Nu.nl is mijn vaste leverancier van nieuws, ik vind dat een leuke site om af en toe eens een half uurtje op te bladeren. Even het laatste nieuws doornemen, dan de roddels in de sectie achterklap en tenslotte meestal nog even de rubriek opmerkelijk met zijn "rare" nieuws.
Vandaag ontdekte ik een nieuwe rubriek: NU Foto.nl. Dit onderdeel bevat allemaal lezersfoto's, blijkbaar was dit deel van de Nu-site zo succesvol dat er een eigen site aan gewijd kon worden. Daar kwam ik ook deze foto tegen, van Denise de Boer die ik ken van mijn tijd bij Oranje-Nassau.
Grappig is dat, als je iemand op een plek ziet waar je het niet verwacht, al is het op internet.

NB: Op verzoek van Denise heb ik de foto verwijderd.

vrijdag 10 augustus 2007

Duits

In mijn middelbare schooltijd heb ik maar voor één vak bijles gehad: Duits. Dat kwam omdat ik op de detailhandelschool een leraar voor dat vak had die alle vooroordelen die je tegen Duitsers hebt in 1 persoon wist te bundelen. En da's knap. Bovendien wenste de man geen les te geven aan jongelingen die niet het heilige Duitse vuur hadden. Al met al heb ik wel veel van die bijlessen geleerd, want ik kan me wel redelijk redden in die taal. Maar in het oer-Duitse bedrijf waar ik werk is het belangrijk dat je je niet alleen kan redden, maar ook kan converseren in de moedertaal van je collega's. Dus ga ik twee weken op Duitse cursus bij het Goethe Institut aan de overkant van de Herengracht. Ik heb er zin an, at your service!

Oh nee...sorry...ahem...zum Befehl!

donderdag 9 augustus 2007

F1 Teammanager

Het formule 1-seizoen begon dit jaar op 18 maart in Australie. De enige reden waarom ik dit weet is omdat ik meedoe met de Formule 1 Teammanager. Het R80 Tracks F1 Team doet het voor een eerste keer niet slecht, al zeg ik het zelf.
Eigenlijk al sinds de dag dat ik geen vrijgezel meer ben, heb ik geen F1-race meer helemaal gezien. Niet omdat Geri het niet leuk vind om te kijken of zoiets, maar omdat ik 2 uur tv kijken op zondagmiddag gewoon een beetje zonde van mijn tijd vind en er liever in die tijd samen op uit trek. In dat licht bezien vind ik het eigenlijk helemaal een prestatie dat ik in de middenmoot "meerijd".
Voor volgend jaar heb ik al een strategie bedacht, maar die ga ik hier niet vertellen natuurlijk. Volgend jaar om deze tijd hoor je wel hoe het dan gaat.

woensdag 8 augustus 2007

Chinglish

Vanmorgen stond er in de krant een stukje over de Olympische Spelen in Peking die vandaag over exact een jaar zullen beginnen. En dan ging het dit keer niet alleen over de mensonterende toestanden met betrekking tot dit evenement, maar ook over het Engels dat de Chinezen in de openbare ruimte gebruiken. Zo hadden ze een ziekenhuis in Dongda het Anaal Ziekenhuis genoemd terwijl het een Proctologie Ziekenhuis is. Niet helemaal fout, maar toch.
Vervolgens ben ik even gaan surfen en kwam direct een aantal aardige bordjes tegen. Zoals deze, deze, deze en deze. Trouwens, het plaatje van vandaag betekent in het Engels "niet (af)trekken". Tja, dat is nooit aan te raden in een park.

dinsdag 7 augustus 2007

Onderzoek

Zo heel af en toe wordt er een onderzoek gepubliceerd dat je echt van dienst kan zijn, zie ook de afbeelding hiernaast.

Nu wil ik graag dat mijn lezers nog een lang leven beschoren zijn, dus hierbij nog een plaatje om de gezondheid te bevorderen.

maandag 6 augustus 2007

Angelina

Ben ik nou de enige man op aarde die Angelina Jolie een vreselijk wijf vindt? En nog lelijk bovendien? En dom?
Dat hele geouweh##r rondom die adoptiekinderen, bijvoorbeeld. Er zijn zoveel mensen die jarenlang op een adoptiekindje moeten wachten die zelf geen kinderen kunnen krijgen. Maar Angelina gaat naar een land en waar anderen een ketting of een setje oorbellen meenemen als souvenir, neemt zij een kind mee naar huis.
Nee, mijn favoriet is het niet. Geef mij Scarlett Johansson maar. Jammer dat ze deze rol heeft geweigerd...

vrijdag 3 augustus 2007

Heroes

Ik ben gek van superhelden. Maar dan wel in filmvorm, niet zo zeer de comics. Op de één of andere manier vind ik de comics altijd een beetje vervelend lezen. Schreeuwerige plaatjes, idiote dialogen, nee, niet echt mijn kopje thee.
De films daarentegen vind ik over het algemeen top. Dat moet vast komen doordat ik op heel jeugdige leeftijd Superman in de bioscoop gezien heb met mijn tante. Dat maakte zo'n indruk dat ik toen ik de bioscoop uitliep dacht dat ik zelf Superman was. Met gebalde vuist en gestrekte rechterarm rende ik over straat, want dat deed Superman ook. Helaas kwam ik niet verder van de grond dan een halve meter. Sindsdien heb ik mijn cape aan de wilgen gehangen.

Maar nu is er dan Heroes op tv! Een Amerikaanse serie waarin gewone mensen erachter komen dat ze eigenlijk heel erg ongewoon zijn. Zo kan de één gedachten lezen, de ander kan de toekomst voorspellen en weer een ander kan....vliegen! Kijk, dat geeft hoop. Stel nou dat ik ook iets ongewoons kan...maar het nog niet weet. Ik hou je op de hoogte.