dinsdag 31 juli 2007

Gekauft!

Vanmiddag hebben we 'm gekocht: een nieuwe VW Fox. Bij toeval kwam ik precies op het goede moment bij de VW dealer in Purmerend. Hij had precies de Fox met alle opties die we wilden hebben, alleen was hij niet geel maar zwart metallic. Ook goed. Dus...vanaf 18 augustus zijn we weer mobiel! Coming to a place near you... :-))))

maandag 30 juli 2007

Neue Wagen

Afgelopen zaterdag hebben we de jacht weer geopend. Nou ja, eigenlijk vorige week dinsdag al. We hebben toen proef gereden in de nieuwe Renault Twingo. Zal je zeggen "de Twingo? Dat is toch zo'n lullige truttenschudder?". Klopt! Het oude model wel, maar de nieuwe is wel een kek wagentje. Toch gaan we dat maar niet doen, omdat deze auto nieuw een beetje te prijzig wordt.

Inmiddels is het geen geheim meer dat ik bij de financieringsmaatschappij van Volkswagen werk en de voordelen die dat biedt zijn aanzienlijk wanneer je een auto uit de VW-groep (= VW, Seat, Skoda, Bugatti, Bentley) koopt. Dus hebben we ons op een VW georienteerd. En heel toevallig kwamen we zaterdag bij de VW-dealer in Alkmaar terecht. Ik wilde Geri namelijk de nieuwe versie van de Polo laten zien, maar we zagen de Fox en vonden het wel een leuk modelletje. Bovendien is het, met alle personeelskorting mee, een heel betaalbaar karretje. Vanmiddag ga ik proefrijden...ik ben benieuwd.

maandag 23 juli 2007

Zomergasten 2007

Het is weer zover: Zomergasten is weer begonnen! Hiep hiep hoera! Gisteravond was Bettine Vriezekoop te gast in de eerste aflevering van dit seizoen. Bettine staat op mijn netvlies gebrand als een uitermate fanatieke tafeltennisser waar de erotiek uitgeramd was. Het was een soort androgyne verschijning die in de jaren '80 niet van de beeldbuis was af te schoppen. Uiteindelijk is ze dan toch nog redelijk opgedroogd, er bleek zelfs een redelijk mooie vrouw onder dat pantser te zitten.

Onze poes lag naast mij op de bank te slapen terwijl ik naar het programma keek. Op een gegeven moment legde poes haar pootje over haar ogen, ze kon het niet langer aanzien. Onbegrijpelijk want het was eigenlijk best prima.

zondag 22 juli 2007

3

Vandaag zijn we 3 jaar getrouwd. Om dit heuglijke feit te vieren hebben we gisteren wat leuke dingen gedaan. In de middag zijn we met de trein naar Amsterdam en De Taart Van M'n Tante gegaan. De Taart had nl 3 jaar geleden ook onze trouwtaart geleverd, maar Geri heeft die taart niet geproefd 3 jaar geleden. Nu gingen we dan alsnog proeven. Prima taart, hoor!

Daarna zijn we een beetje gaan lopen/dwalen door Amsterdam en kwamen uiteindelijk bij het Hilton. Daar hebben we wat gedronken en gegeten (afrader!) om ons om 19.00 uur te vervoegen bij comedy club Toomler. We zagen twee standup comedians uit Engeland, Markus Birdman en Adam Bloom, waarbij met name de laatste erg goed was. We hebben tranen gelachen, onnozel gedaan, en uiteindelijk tevreden het licht uit gedaan.

zaterdag 21 juli 2007

Zomerse 500

Radio 80 heeft sinds een aantal jaar een zomerse tegenhanger van de Top 2000 van Radio 2: de Zomerse 500. Zoals de naam al doet vermoeden is deze lijst samengesteld uit louter zomerse platen. Ik mocht gisteravond ook 2 uurtjes presenteren, één van de leukste dingen die ik dit jaar op radiogebied heb gedaan. Waarom is het zo leuk? Omdat je platen draait die je niet zelf hebt uitgezocht en dan is het een uitdaging om er toch nog een verhaal van te maken. Bovendien draai je platen die je heel goed kent, maar in jaren niet meer hebt gedraaid.

Helaas kon ik me dit jaar niet meer dan 2 uren vrijmaken voor de presentatie, maar bij dezen stel ik me kandidaat om volgend jaar de laatste twee uren te presenteren.

vrijdag 20 juli 2007

Is het alweer zo lang geleden?

Tja, het is inderdaad alweer 7 dagen geleden dat ik op dit log schreef. Schande! En dat terwijl er zo veel gebeurd is.
* Mijn broer was jarig (op de 11e) en bereikte de respectabele leeftijd van 39 jaren, groot feest natuurlijk. Jammer alleen dat hij op vakantie was.
* Tracks was er niet en in plaats daarvan "mocht" ik met een klant gaan eten in een veel te warm Mexicaans restaurant in Amsterdam. Ik had 10x liever in de airconditioned studio in Egmond gezeten.
* Afgelopen zaterdag waren we uitgenodigd voor een Bak-Be-Que bij Marcel Bak. Het was erg lekker, erg gezellig en absoluut voor herhaling vatbaar. Even voor de mensen die het niet weten, leg nooit marshmallows op de BBQ. Je moet ze iets boven het rooster vasthouden, bij voorkeur geprikt op een satehprikker.
* Maandag regende het verschrikkelijk bij ons. Ik heb wel eens eerder geschreven over de regen die viel alsof de douche aanstond, maar dat was nix vergeleken bij afgelopen maandag. In 5 minuten viel er toch al gauw 2cm water! Zou het dan toch waar zijn? "Het regent steeds vaker en steeds harder".
* Gisteren had ik een gast aan tafel in de show. Chris Janssen is de zoon van een oud-collega en ik had hem uitgenodigd om eens in een "echte" studio te komen kijken. Volgens mij was hij wel onder de indruk en ik denk dat zijn ouders er een probleem bij hebben: voor radio-dj hoef je namelijk niet verder te leren. Een afgeronde basisschool is méér dan voldoende!

vrijdag 13 juli 2007

Barbara

Vorig jaar heb ik vanaf 1970 tot 2002 alle singles van een jaar gedownload en op dvd gezet. Ik was dat alweer helemaal vergeten, maar bij het opruimen van de zolder kwam ik de stapel dvd's weer tegen. En nu ik (bijna) klaar ben met het digitaliseren van mijn collectie moet je toch weer een nieuw project zoeken, niet waar.
Maar wat er allemaal op die dvd's staat, zeg, ongelooflijk wat is er een puinhoop uitgebracht in de loop der jaren! Zo vond ik in iTunes na het laden van de singles van 1980 een plaatje van Barbara Markay, It's All Right (To F*ck All Night) van het album Give Your D*ck To Me. Inderdaad. Ik ben wel wat gewend, maar dit slaat zo'n beetje alles! En het nummer is werkelijk ongelooflijk slecht; ze beschrijft de vreugdes van de seks in niet mis te verstane woorden op een uitermate magere disco-beat.
En dan denk je dat Barbara uiteindelijk ergens in de goot is beland, maar niets is minder waar. Ze is op een gegeven moment terug gegaan naar Amerika en werkte daar met o.a. Michael Jackson en Carly Simon. Tegenwoordig maakt ze iets decentere muziek.

dinsdag 10 juli 2007

OV - oh nee

Aanstaande donderdag is er geen uitzending van Tracks. Ik heb geen auto meer, mijn ouders zijn met de auto vertrokken naar het zuiden des lands, er is niemand die voor mijn chauffeur kan spelen (want op vakantie, afspraken elders, cavia ligt op apegapen, etc) en met het openbaar vervoer is het mijl op zeven. De heenweg met het openbaar vervoer is nog niet eens zo'n ramp, ik doe er dan "slechts" 35 minuten over. Let wel, dit is een afstand van 7 kilometer.
Maar terug is het een regelrechte ramp. De eerste bus die ik kan pakken uit Egmond is om 22:50 uur en dan ben ik uiteindelijk om 23:45 uur thuis! Als ik ga lopen ben ik sneller!

Inderdaad, ik kan ook met de fiets. Maar de weersvoorspelling is dramatisch voor donderdag. Dan maar een weekje overslaan.

zondag 8 juli 2007

Vakantie

Vandaag was het de laatste dag van de vakantie en vandaag was het voor het eerst in een week of drie lekker weer. We zijn fijn naar het strand geweest, ijsje, drankje, relaxed. En nu ben ik op die ene dag nog een beetje bruin geworden ook. Kunnen we er weer tegen voor de komende drie weken met regen!

donderdag 5 juli 2007

Spaghetti

Soms hoor je van die verhalen waarvan je denkt "dat kan toch niet wáááár zijn!?!?!?", zo ook deze. Het is een beetje een sterk verhaal, daarom is het zout gratis bijgeleverd vandaag.
Er was eens een Mexicaanse kok Juan Ruiz. Juan stond in zijn keuken courgettes klaar te maken, toen een orkaan toesloeg. De spaghetti vloog als pijlen in het rond. Een collega had hem nog gewaarschuwd, maar hij zei "moet ik soms bang zijn voor een beetje deeg?". En vervolgens kreeg hij de volle laag: Ruiz werd vermoord door 5 staafjes spaghetti, in zijn hart, longen en ogen.
"Uit respect voor de dode hebben we de bolognese van het menu gehaald", verklaarde zijn diepbedroefde weduwe later.

maandag 2 juli 2007

Wal-Mart MD

One day, in line at the company cafeteria, Joe says to Mike behind him, "My elbow hurts like hell. I guess I'd better see a doctor."
"Listen, you don't have to spend that kind of money," Mike replies. "There's a diagnostic computer down at Wal-Mart. Just give it a urine sample and the computer will tell you what's wrong and what to do about it. It takes ten seconds and costs ten dollars . . . A lot cheaper than a doctor. "
So, Joe deposits a urine sample in a small jar and takes it to Wal-Mart.

He deposits ten dollars, and the computer lights up and asks for the urine sample. He pours the sample into the slot and waits. Ten seconds later, the computer ejects a printout:

"You have tennis elbow. Soak your arm in warm water and avoid heavy activity. It will improve in two weeks. Thank you for shopping @ Wal-Mart."

That evening, while thinking how amazing this new technology was, Joe began wondering if the computer could be fooled. He mixed some tap water, a stool sample from his dog, urine samples from his wife and daughter, and a sperm sample for good measure.
Joe hurries back to Wal-Mart, eager to check the results. He deposits ten dollars, pours in his concoction, and awaits the results. The computer prints the following:

1. Your tap water is too hard. Get a water softener. (Aisle 9)
2. Your dog has ringworm. Bathe him with anti-fungal shampoo. (Aisle 7)
3. Your daughter has a cocaine habit. Get her into rehab.
4. Your wife is pregnant. Twins. They aren't yours. Get a lawyer.
5. If you don't stop playing with yourself, your elbow will never get better!

Thank you for shopping at Wal-Mart.

zondag 1 juli 2007

Kantoorzon

Deze vond ik vandaag op een oude back up cd, zijn die dingen toch ergens goed voor!