zaterdag 31 maart 2007

Camera's

Tegenwoordig word je overal gefilmd. Je kan geen winkel meer in gaan of je ziet jezelf een mandje pakken en de groente en fruit inspecteren. Ook in de grote steden word je gefilmd, bijvoorbeeld als je op straat loopt. Maar uiteraard de irritantste camera's zijn de camera's die door de politie zijn neer gezet om te zorgen dat iedereen zich aan de snelheidslimiet houdt. Dat gaat tegenwoordig op een steeds sluwere manier. Waar men voorheen een kind liet spelen op de achterbank, of men zich bediende van auto's met buitenlandse kentekens (beide methodes zijn trouwens door de rechter verboden), is het tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om de camera verdekt op te stellen. Zo kun je de camera natuurlijk vol in het zicht monteren, maar dat zou de verkeersveiligheid alleen maar ten goede komen. Beter is het om het ding achter een verkeersbord neer te zetten zoals ik vandaag zag, of om 'm in een vuilcontainer met een gat ter hoogte van de lens te doen om van daaruit te flitsen.

Uiteraard weet ik niet hoe het met jou zit, maar ik word er steeds meer paranoïde van. Tegenwoordig zie ik overal langs de weg camera's. Gisteren ook weer. Ik rij naar huis vanuit Zaandam en dan rijd ik om de drukte te vermijden langs het Ahold HQ, richting Westzaan, dat is een industrieterrein. Zie ik daar ineens langs de kant van de weg in de verte een vierkante doos staan. Kijken. Nog eens kijken. Dat lijkt wel een GFT-politiecamera-bak-geval. In de ankers. Ik kom dichterbij en zie dat de vierkante doos een hoofd heeft. En beweegt! Nog iets dichterbij.

Het was een gehandicapte in zijn electrische rolstoel.

Zonder camera.

woensdag 28 maart 2007

Watskeburt

Voor al diegenen die dachten "wat is er gebeurt? waarom komt er niets nieuws meer?" heb ik nieuws:
Dit weblog was even met vakantie. Iedereen die zoiets ooit heeft bijgehouden weet dat het af en toe nogal moeilijk kan zijn om steeds weer met wat nieuws op de proppen te komen. Letterlijk al 3 keer eerder heb ik een verhaal geschreven over writer's block, om terwijl dat ik bezig was met dat verhaal ineens inspiratie te krijgen voor een nieuw verhaaltje. En hopla! Weg was het writer's block weer. Maar dit keer is het eigenlijk geen writer's block omdat ik even geen verhalen weet, dit keer is het anders. Wat ik namelijk echt wil schrijven kan ik nu niet op het net plaatsen, omdat de tijd er niet rijp voor is. Dat komt wel, over ongeveer een maand. Tot die tijd moet ik mijn mond dicht houden en worden mijn verhalen geblokkeerd door 1 groot verhaal.

En nee, er is niemand zwanger... :-)

donderdag 22 maart 2007

En regenen dat het deed...!

Twee uur lang alleen maar nummers over regen, dat was nog best lastig om in elkaar te draaien. Voor al diegenen die het gemist hebben, het plan is er om de uitzending van de zomer tijdens mijn vakantie te herhalen. Kijk nu hier alvast voor de playlist.

woensdag 21 maart 2007

Morgenavond gaat het regenen

Dat het morgen gaat regenen komt omdat morgenavond de hele uitzending van Tracks in het teken staat van "Regen". Ik draai 2 uur lang alléén maar nummers met regen als onderwerp. Het wordt dus een hele bijzondere uitzending die je zeker niet mag missen, want er zijn echt heel veel leuke liedjes gemaakt met regen als onderwerp. Hoeveel? Luister morgen en je weet het antwoord!

zondag 18 maart 2007

Plantjes

Marcel Bak is weer eens het land uitgevlucht. Da's op zich geen nieuws, maar wel dat ik in zijn afwezigheid zijn weblog bij moet houden! Hij heeft allerlei berichtjes alvast geschreven en het enige dat ik moet doen is ze publiceren. Zoals ik zojuist gedaan heb. Probleem is alleen dat ik, net zoals op mijn eigen log eigenlijk, het gewoon vergeet om te doen.
Gisteren bijvoorbeeld. Ik lag al op bed toen ik me ineens realiseerde dat ik het wéér vergeten was. "Dan maar morgenochtend als eerste".

Tegen Marcel heb ik gezegd dat het zoiets is als de plantjes water geven als iemand op vakantie gaat, maar ik had me moeten realiseren dat ik geen groene vingers heb...

vrijdag 16 maart 2007

Logo

Logo's zijn rare dingen. Neem nu het logo van Radio 80. De eerste keer dat ik die zag (zie ook de afbeelding van 15 maart) dacht ik dat het twee borsten met een kaal hoofd er tussen moest voorstellen. Ik dacht toen bij mezelf "goh, wat toepasselijk, zo met dat strand voor de deur". Toch zat ik er een beetje naast. Wat het moet voorstellen is namelijk de zon die boven de duinen uitkomt. Tja, dat kan natuurlijk ook.

Het logo van Tracks moet trouwens een remlicht voorstellen dat vol ingedrukt wordt. Had je er vast niet uitgehaald als ik het niet gezegd had.

donderdag 15 maart 2007

Playlist van donderdag online

De playlist van de uitzending van 15 maart staat online!

Vergeet het niet om in je agenda te noteren: 22 maart de speciale regen-uitzending van Tracks. 2 uur lang alleen maar nummers met "regen" als onderwerp. Ik heb de playlist al klaar en dus kan ik zeggen dat het echt een hele mooie, maar vooral ook bijzondere uitzending gaat worden. Luisteren dus!

dinsdag 13 maart 2007

ABBA

Als je een jaar of 20 geleden zei dat je ABBA geweldig vond, dan werd je voor gek versleten. Inmiddels hebben de criticasters van toen ongelijk gekregen: ABBA is briljant!
Afgelopen zondag liep ik bij Fame aan de Kalverstraat binnen en zag ik de box liggen met alle studio-opnames van ABBA. Van het allereerste Zwødse gerøtel tot en met het laatste prachtige akkoord, alles is even prachtig.

Neem nou zo'n nummer als Head Over Heels. Het begint met een vrij simpel synthesizer akkoord, maar zodra Agnetha begint te zingen, neemt de complexiteit van het nummer bijna met de seconde toe. En dat mondt dan uit in een refrein dat catchy klinkt, maar tegelijkertijd enorm knap gecomponeerd is. En dan het geluid van die platen, zo zuiver als kristal! Het is dan ook niet voor niets dat Led Zeppelin voor het In Through The Outdoor-album uitweek naar Zwøden.

Lang leve ABBA!

donderdag 8 maart 2007

Playlist en verhuizing

De Tracks-site is verhuisd! Vanaf vandaag vind je de site hier. In verband met de te dure account van .Mac heb ik besloten om de site te verplaatsen. Vergeet niet om je bookmarks te wijzigen!

woensdag 7 maart 2007

Een andere plek!

Nee, we gaan niet weer verhuizen. Tenminste, niet van woning maar wel van opdrachtgever. De afgelopen maanden zat ik, tot meer en minder succes, bij Deutsche Bank in Amsterdam. Vanaf aanstaande maandag ga ik werken bij PontMeyer in Zaandam op de financiële administratie.

Gisteren heb ik daar een (kort) gesprek gehad en ze wilden me eigenlijk meteen hebben. Nou ja, als interimmer moet je flexibel zijn en dus begin ik aanstaande maandag. Celebrate Speed!

maandag 5 maart 2007

Actieshot

Afgelopen donderdag was Marcel te gast in de show en Marcel is net een Japannertje: overal waar hij gaat of staat neemt hij zijn camera mee. En hij klikt nog wat af ook! Ongelooflijk, ik ben nog steeds verblind van al het flitslicht. Goed, dat was lichtelijk overdreven, maar hier is dan eindelijk een actieshot van uw presentator achter zijn mengpaneel in de Radio 80 studio.

En ja, ik weet van (bijna) alle knoppen wat er gebeurt als je er op drukt. Kwestie van schade en schande. Dat soort dingen dus.

zaterdag 3 maart 2007

Tandarts

Eigenlijk is het niet helemaal eerlijk.

Toen we uit Heiloo verhuisden hebben we nog heel lang onze tandarts hier kunnen houden. Todat ik ongeveer 2 jaar geleden werd gebeld door een snauwerige assistente: "u bent al heeeeel lang niet meer bij de tandarts geweest!". Nee, dat klopt, we zijn verhuisd naar Almere. "Oh. Dan moet u zich uit laten schrijven bij ons. Ik doe het nu meteen wel voor u".

Nu we weer terug zijn in Heiloo heb ik met onze oude tandarts gebeld en, je raadt het al, er is geen plek meer in de herberg voor deze arme ontheemden. En er is ook geen wachtlijst. Ik moet nu dus elke dag op de website van de tandarts kijken of de hemelpoorten zich inmiddels weer openen.

Maar geen nood! Als één van ons twee, of allebei tegelijk, komen te vallen of we lopen Regilio Tuur tegen het lijf en er is sprake van noodzakelijke reconstructie werkzaamheden, dan is er een EHBO-tandarts beschikbaar. Die heeft zijn praktijk naast de veearts.

donderdag 1 maart 2007

Playlist van donderdag online

De nieuwe playlist (van de uitzending van vandaag) staat online!

Het was vandaag trouwens een leuke uitzending, al zeg ik het zelf. Marcel Bak kwam langs en we hebben het gehad over zijn deelname aan de ANP-wedstrijd en over radio in het algemeen. Het was erg gezellig, maar vooral: zeer informatief! Binnenkort zet ik wat fragmenten op de site voor diegenen die deze uitzending gemist hebben.