donderdag 28 september 2006

Op visite

Afgelopen maandag zijn we op visite geweest bij de verkopers van ons nieuwe huis. Buiten dat het erg gezellig was, was het ook erg leuk om ons nieuwe huis voor het eerst in al die weken van binnen te zien. En, het moet gezegd, wat hebben wij een leuk huis gekocht! Dat is een fijn gevoel, want het is toch echt wel minder hoor, als je weg gaat en tegen elkaar zegt "wat hebben wij nou gekocht?!?".

De verkopers vroegen ook, een beetje timide, of we nog veel aan het huis gingen doen. Toen moest ik denken aan het volgende verhaal van een man die bouwvakker was bij Hillen & Rozen. Hij had een oud huisje gekocht in Bakkum toen de verkopers van zijn huis, mensen die al wat op leeftijd waren, dezelfde vraag stelden. Hij antwoordde toen "mwoah, ik denk het wel een beetje, ja". De arme verkopers hadden de deur nog niet achter zich dicht getrokken of de ABC-bak werd voor de deur neergezet. Voordat de dag om was, lag de hele eerste verdieping in die bak!

Dat verhaal heb ik de verkopers maar niet verteld. Ze waren wel heel blij toen we ze vertelden dat we van plan waren om eerst in het huis te gaan wonen voordat we gaan slopen. Maar keken vervolgens toch wel een beetje benauwd toen wij heel uitgebreid het muurtje van de keuken met de woonkamer op begonnen te meten.

We hebben zo'n zin in de verhuizing...!

dinsdag 26 september 2006

Werken, werken

Sinds vorige week woensdag ben ik alweer aan het werk. Het was best wel een kater om direct na je vakantie aan een nieuwe opdracht te moeten beginnen, want je hoofd staat er dan nog niet echt naar. Gelukkig is het bij "den Pruus", oftewel de Duitser in het Limburgs, nog vrij kalm, dat scheelde met weer in het ritme komen.

Bij den Pruus weten ze wel van werken! Er wordt daar nauwelijks de tijd genomen voor een praatje, laat staan dat ik maar iets op internet kan doen. Daarom wordt dit blog ook weer een beetje verwaarloosd, want bij Reaal had ik genoeg tijd om stukjes te schrijven. Nu niet meer.

Afgelopen zaterdag ben ik naar de Ford-dealer geweest in Alkmaar. Ford claimt namelijk dat je je Ipod heel gemakkelijk aan kan sluiten op je autoradio. En wat denk je? Het is ook nog zo! Ze hoeven alleen maar een kabeltje aan je autoradio te verbinden en dan krijg je een plug in je dashboard. Ipod eraan, druk op de AUX-knop en klaar! Ipod over de autospeakers.
Nou was er wel één probleem: ik heb geen Ipod. Maar wat ik wel heb is een Palm en die claimen dat je daar ook mp3's op af kan spelen. En wat denk je? Het kan ook nog.
Met de dag word ik verliefder op mijn palm!

donderdag 21 september 2006

Polsbandje

Op de Dominicaanse Republiek moesten we allemaal rondlopen met zo'n polsbandje om je arm, zoals je hiernaast ziet. Dit gele ding geeft de barman het recht om jou "amigo" te noemen en je je favoriete cocktail te serveren.
Maar toen ze bij de receptie dit ding om deden had ik wel het gevoel alsof ik een kalf was die zo'n geel ding in z'n oor krijgt. Want zo is het met zo'n ding ook een beetje: Als een kalf wegloopt, kunnen ze het beest terugbrengen aan de hand van de chip in het oormerk. Zo was het bij ons ook...

dinsdag 19 september 2006

Flawless

En daar lagen we dan ineens op een bedje op een strand in de Carriben. Voor de goede orde, dit is dus ook alles wat we van het land gezien hebben:

Maar daar wen je gauw aan. Waar we echter niet aan gewend zijn geraakt is de ongelooflijke luxe en service, zie ook de foto's hieronder.



Lekker decadent: champagne op het strand!


Het water was ook lekker.


En de paëlla (met halve kreeft!) nog lekkerder.

Fiets

Tussen de twee trips door heb ik op 6/9 ook mijn nieuwe auto opgehaald, volgens buurman Jurg een hele verbetering voor de buurt. De foto van de auto komt later wel. Wat ik wel heb is de foto van mij met mijn nieuwe fiets. Toevallig genomen op 6/9 tegenover het kantoor van mijn voormalige opdrachtgever. Het ijsje is van ijssalon Laan. Lekker, hoor!

We're back!

Gisterochtend zijn we weer terug gekomen in Nederland na onze vakantie op de Dominicaanse Republiek.

Voordat ik doorga over de vakantie, eerst even een dienstmededeling: Ik werk per 1/9/2006 niet meer bij Reaal en de mail die ik daar ontvang wordt mij niet doorgestuurd. Mail me dus ook niet meer op dit mailadres!

Maar goed, hier volgt eerst een foto-impressie van ons bezoek aan Disneyland Parijs. Trouwens, de naam "Euro Disney" was in eerste instantie toch niet zo slecht bedacht, want wat is alles daar duur! 2 hamburgers met drinken: 15 euro! Niet normaal.
Maar het was wel erg leuk, kijk hieronder maar.


Mickey!!!

Student-Mickey

Zonnestraaltje als Grumpy

Geri alleen in de spaceshuttle "oh, wat eng!"

Ik met een bijrolletje in Finding Nemo

"We kunnen harder!"