woensdag 30 augustus 2006

Buien

Het internet heeft ons aller levens veranderd. Zelfs al besef je het niet, maar heel veel wat er om ons heen gebeurt gaat via het internet. Van het systeem dat je Albert Heijn gebruikt om bij het hoofdkantoor de voorraad en de daarbij behorende bestelling te melden, tot aan de reis die jijzelf boekt via een website, heel veel processen maken (al) gebruik van het internet.

Sinds kort is er daar voor mij nog eentje bij gekomen. Ik had gehoord dat er een site is waar je de regenwolken kan zien in radarbeelden. Dus nadat het gisteren om een uur of 2 met bakken uit de lucht kwam zetten en ik een beetje bezorgd werd over de terugtocht die midag, heb ik even gezocht met Google en de eerste hit die ik had was meteen de goede. Buienradar.nl geeft actuele informatie over regen, nu ik een nieuwe fiets heb is dat wel zo belangrijk! Vanmorgen, bijvoorbeeld, regende het om een uur of 7 heel erg hard in Heiloo. Maar ik keek even op de buienradar en zag meteen dat het na een minuut of 10 niet meer zou regenen. En ja hoor! Ik kon droog op het werk aankomen.

Zelfs op m'n pda is het prima te ontvangen, dus stel nou dat we ergens gaan fietsen en we worden overvallen door de regen, dan ga je lekker warm in de kroeg zitten en zodra buienradar zegt dat we kunnen gaan fietsen, gaan we weer verder. En als het de hele dag door blijft regenen neem je een taxi naar huis. Hoezo, regenpak?

dinsdag 29 augustus 2006

Orkaan

Gisteren schreef ik dat we op vakantie gaan naar de Dominicaanse Republiek. Direct beginnen mensen zich zorgen te maken: hoe zit 't met de orkanen? Terechte vraag, want na Katrina en Rita vorig jaar, vraag je je toch af wat voor belachelijke namen ze nu weer gaan bedenken. Tot vorig jaar was het als man een verdienste als Rita over je heen was geweest en je hele huis had verbouwd, maar in Amerika zien ze dat toch een beetje anders. Ach, daar hebben ze nooit ergens de humor van in kunnen zien.
Ik bedoel, toen de dijk bij Ochten in 1995 dreigde te knappen stond daar een reporter van CNN die ik letterlijk heb horen zeggen: "I'm standing here on the dike at Okten". Alsof hij op de Nelly Frijda van Ochten stond terwijl hij verslag deed. Maar goed, we dwalen af.

Ik maak me niet zo druk. Het plaatje van vandaag komt van een hele leuke site waar je het weer van de Carriben in de gaten kan houden. Bovendien kan je (laten) berekenen hoeveel kilometer van je hut de storm over gaat. Op het plaatje zie je heel vaag een groen sterretje, dat is waar wij zitten. De rode puntjes is waar Ernesto zich op dit moment bevindt, met het aantal uren vanaf nu. Je ziet, Ernesto zwaait af in de richting van Florida.

Dit jaar zijn de namen iets beter: Florence Gordon Helene Isaac Joyce Kirk Leslie Michael Nadine Oscar Patty Rafael Sandy Tony Valerie William.

You are like a hurricane, there is calm in your eye
;-)

maandag 28 augustus 2006

Vakantie

Zo langzamerhand beginnen mensen te vragen wanneer we op vakantie gaan. Aan het eind van deze week! Vrijdag is mijn eerste vrije dag, zaterdag gaan we naar Burak en Gaetane in het prachtige Belgische land en op zondag gaan we dan door naar Disneyland Parijs. Voor mij is het een lang gekoesterde wens om met Geri naar Disneyland te gaan; Geri is iets minder enthousiast.

Komen we op de 5e weer thuis en vliegen de 7e 's morgens naar de Dominicaanse Republiek. Laatst hebben we nog een paar extra dagen geboekt, dus we komen weer terug op de 18e. Lekker! Even helemaal niets!

De 20e begin ik bij mijn nieuwe opdrachtgever en dat is geworden..... (tromgeroffel) ..... Deutsche Bank in Amsterdam. Ik ga daar werken op de trust-afdeling en daar heb ik heel veel zin in. Het is nog niet zeker hoe ik naar Amsterdam ga reizen. Mijn voorkeur gaat uit naar de trein, maar Vitae wil dat liever niet (te veel administratieve rompslomp) omdat ik al een auto van de zaak heb. En zo, dames en heren in Den Haag, slibben de wegen langzaam maar zeker dicht!

De foto van vandaag komt van een hele gave site waar je je hart op kan halen als je Francofiel bent. La France vue du ciel biedt luchtfoto's van Frankrijk aan waarop je allerlei leuke dingen kunt bekijken, zoals de landingsgebieden in Normandië, de Eiffeltoren, St-Tropez, etc. Erg leuk!

zondag 27 augustus 2006

Fiets 2

Gisteren heb ik 'm toch maar gekocht: de Batavus Tricolore bij....Paul Harder! Tja, niets zo veranderlijk als Peter van der Ent, moet je maar denken. Ik had 'm €160 goedkoper op het internet kunnen kopen, maar dan had ik 'm ook zelf moeten monteren. En dat betekent dus ook de pedalen, remmen en versnelling; dat zag ik mezelf nog niet doen. Dus dan maar wat meer betalen en zeker weten dat die fiets het ook gewoon doet, dan dat ik na 2 weken klooien 'm alsnog naar een fietsenmaker moet brengen om 'm rijdende te krijgen.

Eigenlijk was ik aan het sparen voor een nieuwe computer. Maar ja, met een nieuwe computer zit je nòg meer binnen en beweeg je nòg minder. Dit moment van openbaring kwam gisteren. En dus heb ik meteen gebeld met Paul Harder en gevraagd of ik nog een proefrit mocht maken, maar nu even wat langer. Dat mocht. Ik ben een half uur weggeweest en heb bij hun winkel aan de Laat in Alkmaar vandaan gereden naar de Westerweg, langs de MTS, Wognumsebuurt, de kade over, richting (voorheen?) Jan Arentsz, over het kanaal richting Friese Brug en binnendoor weer naar de Laat. Het was 12km en buiten de beurse kont die nou eenmaal bij het wennen aan een nieuw zadel hoort, heb ik gefietst wie ich niemals gefietst hatte!

Volgens mijn broer is Paul Harder een oplichter, de toekomst zal het leren!

vrijdag 25 augustus 2006

Fiets

Wie het bedacht heeft weet ik niet, maar het is wel briljant. Op het intranet van Reaal is er een soort Marktplaats.nl gemaakt waar collega's aan collega's hun oude zooi proberen te slijten. Zo heeft mijn collega Onno al een complete kinderkamer verkocht en hebben wij een laptop gekocht via het intranet.

Gisteren was er een collega in de Laurensstraat in Alkmaar die een fiets aanbood. Nou wil ik ook al tijden een andere fiets zodat ik wat meer ontspannen tochten kan maken. Dus ik dacht da's kaassie! Bleek het te gaan om een jaar oude Limit Berkley, een fiets die ze verkopen bij de Halfords (dat is meestal al een indicatie). Ik na wat heen en weer gemail afgesproken met die verkoper voor vandaag voor een proefrit. Maar ik dacht gisteren dat ik beter even bij de Halfords kon gaan kijken hoe dat ding er nieuw uitziet. Zo gezegd, zo gedaan.
Het was inderdaad niet veel.

Maar nu begon het fietsbloed wel te kriebelen, dus ben ik gisteren op jacht gegaan naar een nieuwe fiets. Ik kwam bij Paul Harder in Alkmaar en mocht daar een proefritje rijden op een Batavus Tricolore. In tijden heb ik niet op zo'n lekkere fiets gezeten! Dat reed super!
Dacht die Harder dat ik 'm meteen bij hem ging bestellen ("ik heb er nog eentje in het magazijn staan"). Ja, dacht het niet!
Even gekeken op internet: scheelt 190 euro in de aanschaf. Daaahaaag Paul!

woensdag 23 augustus 2006

Opname

Afgelopen maandag was er op Radio 2 een opname te horen van The Who's Tommy. Opgenomen in 1969 in het Concertgebouw, leek het mij een concert om je vingers bij af te likken: The Who op het hoogtepunt van hun carrière met één van hun beste albums die live geweldig moet zijn geweest. Dus wilde ik dit concert graag hebben op cd. Tja, en daar kwam de moeilijkheid, mijn apparatuur ligt allemaal opgeslagen in een container ergens in Lelystad. Wat nu?

Opnemen op de computer bleek geen optie, ik had geen kabels en de radio bleek ook alleen een ingang en geen uitgang te hebben. Lastig...
Contact gezocht met vriend Eric, maar helaas, in Breezand is het fenomeen radio nog niet doorgedrongen. Dan maar vriend Han gemaild. En dat ging beter! Van Han mocht ik zijn cd-recorder lenen, die ik dan weer kon aansluiten op de stereo van mijn ouders. Eerst naar de MediaMarkt voor cd's, hebbes! Apparaat gehaald bij Han, aangesloten op de stereo, cd er in, record en......niets! Blijkbaar heeft Philips een beveiliging ingebouwd dat je alleen bepaalde cd's kan gebruiken, maar gelukkig, die had Han nog voor me. Weer terug naar Han, cd gehaald. Thuis de cd erin, record en ja! Hij doet 't! Maar, wat is dat nou? Maar op 1 kanaal! Shit! Tulpstekker naar de galamiesen! Nou ja, het moet maar. Opname gestart, klaar.

Ze zeggen wel eens: achteraf kijk je een koe in z'n kont. Een waarheid als een koe. Wat bleek nou, het concert was niet bijzonder. Tommy in 45 minuten, in plaats van 75/80, leek mij wat afgeraffeld, of de band is te snel afgespeeld, maar dat geloof ik niet. En als klap op de vuurpijl bleek er op een andere plek in de huiskamer ook nog een mogelijkheid te zijn om de recorder aan te sluiten zodat ik het alsnog stereo op had kunnen nemen.

Vrijdag is Randy Newman, maandag David Bowie. Hopelijk gaat dat beter.

maandag 21 augustus 2006

Zomergasten

Al sinds mensenheugenis (1988) zendt de VPRO in de zomer op zondagavond het programma Zomergasten uit. 6 weken lang komt er iedere week een andere prominente Nederlander in de studio om met de presentator zijn of haar favoriete tv- en filmfragmenten door te nemen. In het verleden leverde dat altijd leuke tv op met fragmenten die je dan voor het eerst weer zag na zoveel jaar en dat had altijd een hoog "aha-erlebnis"-gehalte.
Eén van de dingen die mij het meest bij is gebleven van alle Zomergasten is dat in 1995 Harry Mulisch te gast was en hij stond er op dat de hele processie van de begrafenis van Churchill (?) uit werd gezonden. Dat was 20 minuten televisie waar he-le-maal niets gebeurde! Het hele fragment was een doodskist die héél langzaam aan kwam rijden. Geen camera bewegingen, geen ingezoomde beelden, nee, gewoon alsof je langs de kant van de weg stond te kijken naar de processie.

Wat tegenwoordig zo jammer is, is dat het meer een praatprogramma is geworden. Voor de bijzondere tv-fragmenten is niet of nauwelijks meer tijd. Er wordt vooral veel ge-ouweneeld over van alles en nog wat en dan heel sporadisch is er een fragment te zien.

Gisteravond ook weer. Halina Reijn, een actrice onder andere bekend uit de film Zus & Zo, was te gast en had best mooie fragmenten uitgekozen. Maar die werden maar met een paar minuten per keer uitgezonden, de rest werd gevuld met gepraat. Er waren sowieso twee fragmenten die langer mochten duren: Een documentaire over Anthony Hopkins, A taste for Hannibal, en een documentaire over een stel broers die elkaar gefilmd hadden in de jaren '70/'80, waarvan er een later in de gevangenis terecht is gekomen, Capturing the Friedmans.
Het programma duurde 3 uur, er waren 15 fragmenten. Als die fragmenten gemiddeld 4 minuten duurden, is er gisteren dus 2 uur gepraat! Da's knap.

VPRO, doe er eens wat aan!

zondag 20 augustus 2006

Windhoos

Er is de laatste tijd veel te doen over het weer. Nu moet ik ook zeggen dat het gisteren weer regende...het leek alsof de douche aanstond. Maar daar wil ik het vandaag eigenlijk niet (weer) over hebben. Nee, ik wil het hebben over die andere ramp die veel mensen teistert, het heet Windows, oftewel Windhoos oftewel Windoos.

Een tijdje terug is de harde schijf van mijn computer gecrasht, zoals je hier ook hebt kunnen lezen. Daar baal ik nog steeds heel stevig van. Want niet alleen ben ik heel veel informatie kwijt, van simpele briefjes tot aan jingles voor het nieuwe programma dat ik wil gaan produceren, maar ik ben ook heel veel tijd kwijt aan het opnieuw installeren van allerlei onzin. Het is toch eigenlijk van de zotte dat je een systeem aflevert waarvoor eerst van alles geïnstalleerd moet worden voordat je het kan gaan gebruiken?
Als je het vergelijkt met een auto dan is het alsof je de showroom binnenloopt, de auto koopt en dat je eerst nog even langs de KwikFit mag om nieuwe banden, een uitlaat en nog wat meer essentiële dingen op te halen, omdat wat er op zit je wel naar de KwikFit brengt, maar verder ook niet. Dat zou niemand accepteren. Waarom accepteren we dat dan allemaal wel als we een computer kopen?

Zodra ik ervaring heb opgedaan met een ander besturingssysteem, lees Apple, dan hoor je het hier. Ik ben zo klaar met Mickeysoft!

woensdag 16 augustus 2006

Typen

Tegenwoordig type ik me helemaal suf. Een paar weken geleden verveelde ik me stierlijk op mijn werk en bedacht ik mij dat ik de tijd die ik hier bij Reaal zit beter nuttig kan gebruiken. Dus besloot ik om een uitgebreide werkbeschrijving te gaan maken van al mijn werkzaamheden hier. Positief effect is dat ik me niet meer verveel. Bovendien vinden ze het bij Reaal een uitstekend initiatief. Negatief effect is dat ik me helemaal het rambam aan het typen ben. En dan heb je soms even geen zin meer om een uitgebreid blog te doen.

Ik rij trouwens wel met een voldaan gevoel naar huis, da's dan wel weer mooi.

dinsdag 15 augustus 2006

Album Top 101 - Slot








Voor al diegenen onder ons die houden van overzicht (waar ik er zelf eentje van ben), tot slot van de serie "Mijn Persoonlijke Album Top 101" post ik hierbij de hele lijst van begin tot eind nog één keer.


Nr. Artiest - Album titel
1 Pink Floyd - Dark Side of the Moon
2 The Beatles - Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band
3 Jeff Buckley - Grace
4 Radiohead - OK Computer
5 Brian Wilson - Smile
6 Pink Floyd - The Wall
7 Joe Jackson - Live 1980 - 1986
8 Queen - A Night at the Opera
9 Paul McCartney & Wings - Band on the Run
10 Pink Floyd - Wish You Were Here
11 Jean Michel Jarre - Oxygene
12 David Bowie - Ziggy Stardust
13 The Beatles - Abbey Road
14 Led Zeppelin - Led Zeppelin IV
15 Depeche Mode - Violator
16 Queen - A Day at the Races
17 The Doors - The Doors
18 Neil Young - Harvest
19 Michael Jackson - Thriller
20 Nirvana - Nevermind
21 Randy Newman - Bad Love
22 Het Goede Doel - België
23 The Who - Live At Leeds (2CD versie)
24 Jean Michel Jarre - Zoolook
25 Wings - Venus & Mars
26 Led Zeppelin - Physical Graffitti
27 The Beatles - Revolver
28 The Doors - LA Woman
29 Paul Simon - Graceland
30 U2 - Achtung Baby
31 Prince - Purple Rain
32 Aretha Franklin - Lady Soul
33 Prince - The Love Symbol Album
34 Kraftwerk - Minimum Maximum
35 Roger Waters - The Pros and Cons of Hitch Hiking
36 Kraftwerk - Tour de France Soundtracks
37 Pink Floyd - Meddle
38 Simon & Garfunkel - Bridge over Troubled Water
39 Robbie Williams - Escapology
40 George Michael - Listen Without Prejudice Volume 1
41 Boudewijn de Groot - Het Eiland In De Verte
42 Lenny Kravitz - Let Love Rule
43 Marvin Gaye - What's Going On
44 Frankie Goes to Hollywood - Welcome to the Pleasuredome
45 Simon & Garfunkel - The Concert in Central Park 1980
46 Peter Gabriel - Peter Gabriel 1
47 Het Goede Doel - Tempo Doeloe
Het Goede Doel - Mooi en Onverslijtbaar
49 Frank Boeijen Groep - Hier Komt De Storm
50 Jimi Hendrix - Electric Ladyland
51 Doe Maar - 4US
52 WorldParty - Goodbye Jumbo
53 Supertramp - Paris
54 Prince - Sign 'o' the times
55 The Who - Tommy
56 Michael Jackson - Bad
57 Björk - Homogenic
58 The Beatles - White Album
59 Joe Jackson - Body and Soul
60 U2 - The Joshua Tree
61 The Beatles - Rubber Soul
62 Oasis - What's the Story (Morning Glory?)
63 U2 - Rattle & Hum
64 Boudewijn de Groot - Voor de Overlevenden
65 Frank Sinatra - A Man Alone
66 The Rolling Stones - Sticky Fingers
67 Peter Gabriel - Up
68 Mike Oldfield - Tubular Bells
69 Guns 'n' Roses - Use Your Illusion II
70 Pink Floyd - Animals
71 Jimi Hendrix Experience - Are You Experienced?
72 George Harrison - All Things Must Pass
73 Jean Michel Jarre - Rendez Vous
74 Tears For Fears - The Seeds of Love
75 Robbie Williams - Swing When You're Winning
76 AC/DC - Back in Black
77 Elton John - Goodbye Yellow Brick Road
78 Dire Straits - Love Over Gold
79 Neil Young - Freedom
80 Kraftwerk - The Mix (Duitse versie)
81 Paul McCartney - Pipes of Peace
82 Moulin Rouge - OST
83 Neil Diamond - Hot August Night
84 The Eagles - The Eagles
85 R.E.M. - Automatic for the People
86 The Jacksons - Triumph
87 Depeche Mode - 101
88 Queen - Innuendo
89 Bruce Springsteen - Live 1975 - 1985
90 Joe Jackson Band - Volume 4
91 Air - Moon safari
92 Jon Anderson - Animation
93 The Who - Who's Next?
94 Jeff Wayne - War of the Worlds
95 Doe Maar - Skunk
96 Fleetwood Mac - Say You Will
97 Alicia Keys - Songs in A Minor
98 The Carpenters - Gold
99 Meat Loaf - Bat Out Of Hell
100 Christina Aguilera - Stripped
101 Aerosmith - Get a Grip

maandag 14 augustus 2006

Regen

In de film regent het meestal net alsof de douche aanstaat. Dat klopt ook wel, want meestal gebruiken ze een hijskraan met een "regenmodule"; een levensgrote douche die met behulp van een slang verbonden is aan een brandkraan. Als ze dat dan aanzetten gaat het over ongeveer 20m2 regenen, maar blijven de camera en de crew droog. Zie bijvoorbeeld de film Cast Away, zo ongeveer op 80% van de film, als Tom Hanks zijn auto op gaat halen bij zijn voormalige verloofde. Dat is de perfecte filmregen.

De laatste tijd heb ik het idee dat ik ook op zo'n filmset rondrijd; de regen is gewoon te perfect! Grote druppels, een dunne laag water op het asfalt en bijna geen zicht in de auto. En dat dan niet even, nee, gewoon minuten achter elkaar.

Gelukkig was het gisteren wel mooi weer. Lekker zonnetje, beetje fris, maar dat was geen probleem. Sowieso was het voor ons geen probleem, want wij hadden vorige week al besloten om naar de film te gaan. Dan is het bijna weer jammer dat het lekker weer is.
We gingen naar "You, Me and Dupree", een hele leuke film. Met inderdaad een pracht van een regenscene.

zaterdag 12 augustus 2006

Zaterdag

Vandaag is het zaterdag. Wat een lekkere dag is dat toch. Je hoeft niets te doen, alles mag, en dan in de wetenschap dat je morgen nog een dag hebt om lekker niets te doen. Daarom is de zondag ook weer minder, de volgende dag moet je weer werken en kan je niet nog een dag uitrusten.

Op zaterdagochtend luister ik vaak naar het radioprogramma Cappucino. Ook vandaag openden ze ("begonnen ze de show" voor niet-radiomensen) weer eens met Zaterdag van de Zeeuwse roomboterbabbelaars van Blöf. Waarschijnlijk vindt Sjors Fröhlich ook dat dit nummer de sfeer van de zaterdag zo heel goed weergeeft:

Zaterdag
Deed ik niets dat ook wel later mag
Zaterdag
Zag ik de week die in het water lag
Maar zaterdag
Zaterdag
Ben ik vrijer dan de rest

En zo is het maar net!

vrijdag 11 augustus 2006

Amerika

Nu de vliegtuigen weer uit de lucht dreigen te vallen als rotte appelen, even een kleine shot van (Noord-)Amerika-liefde.
Ik kreeg namelijk de url van een site doorgemaild van Eric. Op die site een foto van een bever die een boom heeft doorgeknaagd, da's niet zo leuk, maar als je even verder bladert kom je in foto's terecht die heel goed een beeld geven van het leven in Amerika zoals ik dat ook nog ken uit mijn periode daar. En ook al zijn dit foto's uit Canada, ze passen verrassend goed in Colorado 1991/1992.
Zoals deze.
En deze.
En de foto hierboven.
Maar vooral deze. Wij hadden dan weliswaar geen bank bij de tv, maar wel de kussens, de dekens, de chips en het weinige licht.

Briljante tijd!

woensdag 9 augustus 2006

Nieuws

Even wat (roddel-)nieuws met je doornemen.

James Blunt woont liever op Ibiza dan in Engeland. Prima, maar waarom vertrekt die jongen niet naar de maan? Ja, ik hoor wat dat betreft ook bij de Britse bevolking uit dit bericht.

Opmerkelijk verhaal! Nu ik werk bij een verzekeraar begrijp ik nog minder dan voorheen van verzekeringen, maar wat ik uit eigen ervaring weet is dat je een verzekering afsluit omdat je de financiële gevolgen van een verlies wilt vermijden. Dat geldt dan bijvoorbeeld als je in het verkeer rijdt; je verzekert je omdat er altijd anderen zijn die niet kunnen rijden. Of je verzekert je inboedel omdat een ander er in kan breken en je spulletjes dan meeneemt. Maar je oren verzekeren? Je bent er toch zelf bij als je die koptelefoon opzet? Of als je in een club staat en je staat zonder oorbescherming voor een 50.000 watt speaker? Moest die jongen nou eerst een verzekeringsmaatschappij spreken voordat hij erachter kwam dat luid afgespeeld geluid slecht is voor je oren? Of wordt hij gesponsord door Delta Lloyd?

En dan hebben we nog dit verhaal. Het begint nu toch echt een soap te worden. Zelfs Geri, als anti-fan van Macca, begint nu medelijden met Paulie te krijgen. Ach, Paul, je moet maar zo denken: je bent nooit te oud om te leren. En in dit geval was de les:
Mooie meiden die 25 jaar jonger zijn dan jij zijn meestal meer verliefd op je bankrekening dan op je persoon.
Jammer hè, dat de sixties over zijn?!?

dinsdag 8 augustus 2006

Rihanna

Op dit moment scoort Rihanna een grote hit met haar nummer "Unfaithful". Even een update voor de oudere lezers: Het betreft hier een zangeresje uit zonnig Barbados en niet de oerhit van Fleetwood Mac. Bovendien heette dat nummer van Fleetwood Mac "Rhiannon".

Nou heb ik het op deze pagina vaak gehad over stupide teksten in muziek, maar bijna nog nooit heeft een nummer me zo geërgerd als deze. Wat een larie! Even een stukje tekst:

And I know that he knows I'm unfaithful (en ik weet dat hij weet ik ontrouw ben)
And it kills him inside (en het doet hem heel veel pijn)
To know that I am happy with some other guy (te weten dat ik blij ben met een andere vent)
I can see him dying (ik zie dat hij er kapot aan gaat)

I don't wanna do this anymore (ik wil dit niet meer doen)
I don't wanna be the reason why (ik wil de reden niet zijn dat)
Everytime I walk out the door (elke keer wanneer ik de deur uit loop)
I see him die a little more inside (hij een beetje meer kapot gaat)
I don't wanna hurt him anymore (ik wil hem niet langer pijn doen)
I don't wanna take away his life (ik wil hem zijn leven niet afnemen)
I don't wanna be... (ik wil geen sloper zijn)
A murderer

Het enige dat ik de hele tijd denk als ik dit nummer hoor is: doe het dan niet! Er is toch niemand die je dwingt om de deur uit te gaan, in een kroeg de eerste de beste kerel op te pikken en je helemaal uit te leven op zo'n man?!? Als je weet dat je iemand daar pijn mee doet, doe het dan niet. Hoe moeilijk kan het nou zijn?

Maar, ik moet zeggen dat ik wel een uitleg kan geven voor deze (nog steeds stupide) tekst. Stel nou dat het hier gaat om een hoertje. In Amerika moeten die meisjes langs de straten slenteren, want rosse buurten kennen ze daar niet. Tja, er moet toch brood op de plank komen, dus kan ik me het dilemma wel voorstellen. Maar die ene zin dan?
To know that I am happy with some other guy
Wordt ze er nou blij van of niet? Ik ben de weg kwijt. SOS please, someone help me.

maandag 7 augustus 2006

Circus

Afgelopen vrijdag zijn Geri en ik naar het circus in Heiloo geweest, Circus Belly Wien. De avond begon om 19.30 uur met de tijgers, mooie dieren zijn dat toch. Verder waren er een trapeze-act, paarden, kamelen, honden en katten. Vooral de katten vonden wij heel knap, omdat wij al heel veel moeite hebben om 1 poes onder controle te houden!

De voorlaatste act was er een met een paard, waarbij mensen uit het publiek gevraagd werden om mee te doen. Als je een ronde lang op de rug van het paard kon blijven staan kreeg je € 100. Uiteraard lukte dat geen mens, maar met de leeflijn om je middel kon je toch nog mooi door de tent heen zwieren als een volleerde Superman.

Het sluitstuk van de avond was een fakir/vuurspuwer die de tent verwarmde. Moet je toch goed kunnen spugen, als vuurspuwer zijnde. Het leek wel alsof er gas op een boorplatform werd afgefakkeld!

Al met al vonden we het erg leuk. Heel afwisselend en de tijd gaat toch nog vrij snel als je daar zit. Om 22.10 uur liepen we pas weer op straat. Een aanrader.

's Zaterdags belandden we bij de Gay Parade in Amsterdam. Eigenlijk was dat ook een soort circus...

woensdag 2 augustus 2006

Denglish

Toen Geri naar Nederland kwam, 5 jaar geleden, was zij de Nederlandse taal niet machtig, maar ze kende wel een aantal Nederlandse woorden en zinnen die ze dan omzette in iets Nederlands/Engels. Die taal noemden wij "Denglish" (Dutch/English).

In de muziek heb je ook heel veel Geri's rondlopen, maar dan andersom; ze kennen het Nederlands en vertalen dat letterlijk in het Engels. Zo is er die klassieker van The Sandy Coast, volgens kenners een briljante band uit de jaren '70. Maar lees deze tekst dan eens:

True love that's a wonder these days

In het Engels is dit complete onzin. Het is letterlijk vertaald uit het Nederlands in het Engels: Ware liefde is tegenwoordig een wonder. En dat wordt dus in het Engels: True love is a miracle these days.

Maar de uitspraak is vaak ook dramatisch. Nog steeds kan ik de tekst van Twilight Zone van Golden Earring niet verstaan. Het is:

Help I'm steppin' into the twilight zone
The place is a madhouse
Feels like being cloned
My beacon's been moved under moon and star
Where am I to go
Now that I've gone too far
Soon you will come to know
When the bullet hits the bone

Versta jij dit allemaal? Ik niet!

dinsdag 1 augustus 2006

Poes

Poes is totaal gewend in Heiloo.

Is dat nieuws?

Ja, dat is nieuws.

Toen wij poes namelijk uit het asiel haalden en ze kwam voor het eerst bij ons thuis, was ze totaal in paniek. Ze vloog het hele huis door en belandde uiteindelijk bibberend en wel achter de knieschotten op zolder. Was nog lastig zat om haar daar te vinden, want ze rende door het hele huis en zo snel als zij de trap op rende, sjok ik nooit een trap op. Mijn motto: Te veel bewegen is slecht voor een mens.
Uiteindelijk vonden we haar op zolder en kregen haar ook weer naar beneden, maar ze is nooit echt van harte meer naar boven gegaan.

Nu in Heiloo. Ze gaat vol vreugde naar buiten, we zien haar soms maar een paar minuten op een dag! Ligt dan voor Jaffa onder een boom ergens. Maar over het algemeen lijkt het wel alsof ze zich veel beter vermaakt. Net als haar baasjes...